AcasăSPORTCe modificări se vor produce în curând pentru toți jucătorii la pariuri...

Ce modificări se vor produce în curând pentru toți jucătorii la pariuri sportive?

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Întrucât jocurile de noroc și pariurile sportive se bucură de o popularitate în creștere și sumele rulate sunt din ce în ce mai mari, Guvernul a decis ca modificările de impozitare, incluse în noul cod fiscal, să se aplice și acestui domeniu. Astfel, fie că alegi să joci la casele de pariuri stradale, fie pe Betfair pariuri sportive, de la 1 august vei avea de achitat taxe suplimentare.

Deși propunerile legislative inițiale vizau o supra-impozitare cu 40 % a tuturor tipurilor de câștiguri la jocurile de noroc și la pariurile de orice fel, grație negocierilor susținute de industria de profil, taxarea se va face diferențiat, pe trei categorii și va afecta mai puțin câștigurile de până în 10.000 de lei.

Care este noua grilă de impozitare pentru pariuri sportive?

Cele trei praguri agreate cu industria de jocuri de noroc și legiferate de Guvern, ce vor intra în vigoare de la 1 august 2022 sunt:

  1. Un impozit de 3% pentru câștigurile de până la 10,000 RON.
  2. 300 RON + 20% pentru câștigurile cuprinse 10,000 RON – 66.750RON.
  3. 11.650RON + 40% pentru câștigurile de peste 66,750 RON.

Cu siguranță noile taxe se vor resimți în încasările pariurilor de până în 10.000 de lei și vor fi destul de consistente pentru cei care obțin câștiguri ceva mai substanțiale. Cu certitudine domeniul va avea de suferit din punct de vedere al rentabilității, profiturilor și avantajelor oferite jucătorilor.

O impozitare de 40 % a tuturor câștigurilor ar fi afectat profund industria, fără să ofere în niciun caz o garanție în privința aducerii unor sume mult mai mari la bugetul de stat.

Care sunt implicațiile modificărilor taxelor pentru pariuri?

Implicațiile imediate sunt că, în perioada următoare, toți jucătorii, fie că aleg să joace la case de pariuri stradale, fie online, vor avea de plătit taxe mai mari pentru toate câștigurile, în funcție de pragurile menționate anterior.

Noile taxe se vor reține, ca și până acum la sursă. Ceea ce înseamnă că beneficiarii câștigurilor nu vor avea de făcut demersuri sau drumuri suplimentare pentru niciun fel de câștig.

Cel mai mare câștig pentru cei mai mulți utilizatori este că, grație reprezentanților industriei, noile taxe ce vor fi aplicate de la 1 august, nu vor fi de 40%, indiferent de sumă, cât se propunea inițial. Adoptarea legi, în formatul propus de Guvern, ar fi reprezentat un adevărat dezastru pentru operatori și amatorii acestui gen de jocuri.

Oricum în perioada următoare este de așteptat ca multe firme deținătoare de licențe și care operează astfel de servicii, să treacă printr-o perioadă de incertitudine și de nesiguranță a veniturilor.

 

Dacă vreți să alegeți o platformă sigură, cu mulți utilizatori și competitivă online, optați pentru https://www.betfair.ro/. În ciuda noilor modificări, beneficiile și oportunitățile oferite clienților vor rămâne interesante și atractive.

Vârsta minimă legală pentru acest tip de jocuri rămâne de 18 ani.

 

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri