AcasăPOLITICĂCe sumă de bani a atras România până acum prin PNRR. Anunțul...

Ce sumă de bani a atras România până acum prin PNRR. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

România are deja 6,35 de miliarde de euro din PNRR și se află în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată, transmite premierul Nicolae Ciucă, prezent la semnarea unor contracte finanțate prin componenta „Valul Renovării” din Planul Național de Redresare si Reziliență. 

”Este un moment în care putem să facem o analiză a întregului proces care s-a desfășuat până în acest moment, pe etapele de implementare a PNRR, etapele trimestriale. Până în acest moment România a reușit să primească aprobarea și finanțarea pentru prima cerere de plată. Alături de suma de prefinanțare și banii din prima cerere de finanțare în România avem deja 6,35 miliarde de euro și suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, potrivit  Mediafax.

El a amintit și despre „Valul Renovării”, care, spune premierul, este un program foarte mult așteptat de către români, pentru că vizează atât consolidarea școlilor, spitalelor, a instituțiilor publice, cât și eficientizarea energetică la aceste obiective și a blocurilor de locuințe.

CITEȘTE ȘI: Peste 80 de ucraineni, femei şi copii, victime ale unei reţele de trafic de persoane care opera şi în România. Refugiaţii, atraşi cu anunţuri de angajare

„Este un angajament al Românei să luăm toate măsurile pentru a ne asigura că până la finele anului 2026 vom implementaa acest plan și vom reuși să atragem fondurile pentru modernizarea României. (…) Am participat la o activitzate concretă prin care am reșuit să demarăm acest proces de implementare. La nivelul Ministerului Dezvoltării deja au fost făcuți pași înainte de finalizarea termenului, practic cu sașe luni, a acestui program. Valul Renovării este un program foarte mult așteptat de către români, pentru că vizează atât consolidarea școlilor, spitalelor, a instituțiilor publice, cât și eficientizarea energetică la aceste obiective și a blocurilor de locuințe. Trebuie să monitorizăm de la nivelul mnisterului și la nivelul fiecărei localități să îndeplinească procedurile tehnice pentru a accesa aceste fonduri. Avem fondurile europene, dar și fondurile pe investiții de la bugetul de stat care trebuie să folosite cât mai eficient pentru a ne atinge obiectivele din planul de guvernare”, încheie Ciucă.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri