AcasăACTUALCeferiştii în GREVĂ. Trenurile n-au circulat în această dimineaţă, ÎNTÂRZIERI de sute...

Ceferiştii în GREVĂ. Trenurile n-au circulat în această dimineaţă, ÎNTÂRZIERI de sute de minute

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane organizează vineri o grevă de avertisment pentru a atrage atenția asupra problemelor sistemice cu care se confruntă în domeniul feroviar. Grevă va avea loc între orele 07:00 și 09:00, iar în această perioadă trenurile nu vor circula. CFR a anunțat că angajații CFR Călători nu se vor alătura grevei de avertisment, însă călătorii afectați de protest pot solicita rambursarea costului biletului dacă vor fi influențați de întârzieri.

În urma declanșării grevei, trenurile care trebuiau să ajungă sau să plece din Gara de Nord au înregistrat întârzieri semnificative. Cele mai mici întârzieri au fost de 80 de minute pentru trenurile așteptate din Pitești, Brașov și Craiova, în timp ce cele mai mari întârzieri au atins 130 de minute.

Secretarul general al Federației Naționale Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, Viorel Istrate, a recunoscut că situația în Gara de Nord a devenit haotică din cauza grevei, dar a subliniat că haosul este amplificat și de lipsa investițiilor în infrastructura feroviară a CFR-ului.

Aproximativ 300 de trenuri de călători au fost afectate de protestul organizat de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

Motivația principală a grevei de avertisment din 15 septembrie a sindicaliștilor este aducerea în atenție a următoarelor probleme:

Absența bugetelor de venituri și cheltuieli aprobate pentru anul curent, ceea ce generează un blocaj general în sectorul feroviar.

Insuficienta finanțare a sistemului feroviar, lipsa unui proiect de țară coordonat cu instituțiile europene și lipsa alocărilor financiare corespunzătoare.

Deficitul de investiții în material rulant de calitate și modern.

Lipsa salariilor atractive în sectorul feroviar pentru a atrage și menține forța de muncă necesară.

Problemele nerezolvate legate de statutul personalului feroviar, inclusiv condițiile de muncă dificile și lipsa investițiilor în infrastructura feroviară.

Sindicaliștii au subliniat că aceste probleme pun în pericol siguranța și calitatea serviciilor feroviare și cer atenția urgentă a autorităților și a managementului CFR pentru a soluționa aceste deficiențe.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri