AcasăLIFECele mai mari curiozități despre Canada, pe care NU multă lume le...

Cele mai mari curiozități despre Canada, pe care NU multă lume le știe!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Canada este o țară fascinantă cu o cultură bogată și cu o istorie interesantă. Ea este plină de atracții interesante, de destinații de vis. Însă, nu este de apreciat doar pentru peisajele superbe, ci și pentru cultura, istoria, arta și zona de divertisment.

Aici, unul dintre exemplele foarte bune ar fi loteria Canada Atlantic Bucko, una dintre cele mai cunoscute din lume. Iată 3 lucruri interesante și mai puțin cunoscute despre aceasta:

 • Format de joc ieșit din comun: Loteria Canada Atlantic Bucko se remarcă prin formatul său deosebit. Participanții trebuie să selecteze 5 numere dintr-un interval de la 1 la 41. Acest format diferit față de alte loterii adaugă un element de unicitate și încântare pentru jucători.
 • Tragere zilnică: În timp ce majoritatea loteriilor au trageri săptămânale sau de două ori pe săptămână, Canada Atlantic Bucko are o trageri zilnică. Acest aspect face ca loteria să fie mult mai dinamică și oferă celor care participă, șanse mai frecvente de a câștiga premii.
 • Premii fixe: În loteria Canada Atlantic Bucko, premiile sunt fixe și nu depind de numărul de câștigători. Indiferent câți jucători ghicesc corect cele 5 numere extrase, suma premiilor rămâne constantă. Aceasta înseamnă că fiecare norocos primește o sumă prestabilită, ceea ce adaugă previzibilitate și echitate în distribuirea premiilor.

Aceste trei caracteristici interesante fac din loteria Canada Atlantic Bucko o opțiune atractivă pentru iubitorii de jocuri de noroc și le oferă o experiență unică în lumea loteriilor.

În afară de acest mod de petrecere a timpului liber, în care poți să îți pui norocul la încercare, există multe alte lucruri interesante de știut despre Canada. Iată care sunt unele dintre ele! 

TOP 20 de curiozități despre Canada pe care nu multă lume le știe!

 1. Canada este cea de-a doua cea mai mare țară din lume din punct de vedere al suprafeței, după Rusia.
 2. Aproximativ 30% din întreaga populație a Canadei trăiește în provincia Ontario.
 3. Canada are două limbi oficiale: engleza și franceza. Provincia Quebec este singura provincie cu limba franceză în majoritate.
 4. Toronto, capitala provinciei Ontario, este cea mai mare oraș din Canada și unul dintre cele mai diverse orașe din lume.
 5. Insula Newfoundland din Canada este singura locație din lume care are o întâlnire anuală a ghețarilor, numită „Iceberg Alley”.
 6. Canada are cel mai mare număr de lacuri din lume. De fapt, aproximativ 9% din suprafața țării este acoperită de apă dulce.
 7. Cele mai multe păduri boreale din lume se găsesc în Canada.
 8. Canada deține un record la consumul de sirop de arțar, fiind responsabilă pentru aproximativ 71-73% din producția mondială de sirop de arțar.
 9. În Canada, nu există lege care să impună închinarea drapelului atunci când este arborat sau coborât.
 10. Insula Poveglia, situată în apropierea coastei Vancouverului, este cel mai mic parc național din Canada, având o suprafață de doar 4,2 metri pătrați.
 11. Canada este renumită pentru cascada Niagara, iar trei dintre cele cinci cascade sunt în Canada, iar celelalte două în SUA.
 12. În Ottawa, capitala Canadei, există un cartier subteran de aproximativ 33 km, cunoscut sub numele de „ByWard Market”, care găzduiește magazine, restaurante și locuri de distracție.
 13. Canada are o mare varietate de specii de animale sălbatice, inclusiv ursul polar, balena albastră și caribu.
 14. Zona situată între Canada și SUA, cunoscută sub numele de „Zona demilitarizată” sau „Linia de frontieră a grădinii” (Garden Line), a fost creată în 1817 pentru a rezolva o dispută asupra graniței.
 15. Canada deține recordul pentru cel mai înalt clădire din lemn din lume, cunoscută sub numele de „Peace Tower”, situată la Parlamentul din Ottawa.
 16. Insula Oak din Ontario, Canada, are o singură stradă numită „Love Street”.
 17. În Canada, este ilegal să desenezi o față pe un bancomat sau pe un dolar canadian.
 18. Canada a adoptat oficial frunza de arțar ca simbol național în 1965.
 19. În Winnipeg, capitala provinciei Manitoba, se află cea mai mare piscină publică în aer liber din America de Nord.
 20. Canada a fost prima țară din lume care a adoptat legislația privind sănătatea pentru femei care muncesc în fabrici, în 1874.
Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri