AcasăPOLITICĂChesnoiu, mesaj la 485 de ani de atestare documentară a Caracalului

Chesnoiu, mesaj la 485 de ani de atestare documentară a Caracalului

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu a transmis un mesaj, cu ocazia aniversării a 485 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Caracal.

Chesnoiu are strânse legături cu vechea capitală a judeţului Romanaţi, fiind administrator public şi viceprimar al Caracalului.

„O toamnă târzie, o zi care pentru mulți e oarecare dar în care unii, mai mult decât alții, vorbesc despre 485 de ani de atestare documentară a Caracalului.

Pentru mine este una din zilele în care mă bucur de căldura amintirilor din copilărie, a orelor din școala generală și a poveștilor despre eroi și lupte spuse la gura sobei de către bunici.

Așa a fost primul meu contact cu istoria locurilor în care m-am născut, cu trecutul  orașului în care am crescut.

M-au influențat într-atât încât am ales o carieră militară la o vârstă la care mulți copii încă se bucurau de prezența familiei în fiecare dimineață.

Am ales să merg la Liceul Militar.

Aveam încă vie în memorie amintirea eroilor Romanațiului, a Brâncovenilor, a prea măritului Domnitor Mihai Viteazu, a legendarului Iancu Jianu, a tricolorului lăsat moștenire de pașoptiștii revoluționari pe câmpia de la Islaz…

Mă mândream că vin dintr-un loc în care eroi nemuritori ai neamului românesc au poposit sau au trăit.

Aceeași mândrie o simt și astăzi iar 17 noiembrie, în care sărbătorim prima atestare documentară a orașului Caracal, îmi aduce bucuria de a mă ancora din nou în locurile dragi sufletului meu. La Mulți Ani Caracal! La Mulți Ani caracaleni!”, a scris Chesnoiu pe  pagina sa de Facebook.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri