AcasăACTUALCinci lideri sindicali din serviciile de Ambulanţă au intrat în grevă. Ce...

Cinci lideri sindicali din serviciile de Ambulanţă au intrat în grevă. Ce revendicări au

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Cinci lideri sindicali din serviciile de Ambulanţă au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că Legea pensiilor nu recunoaşte condiţiile de muncă dificile din sistemul operativ. Protestul se derulează la Camera Deputaţilor, iar de la ora 12.00 se va muta la Guvern.

Salariaţii din sistem, care nu sunt de serviciu, protestează la sediul unităţilor. Şi sindicaliştii Federaţiei Sănătatea anunţă, marţi, că sunt ”profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor” de noua lege a pensiilor, întrucât amendamentele justificate ale salariaţilor nu au fost luate în seamă, fiind respinse în Camera Deputaţilor. De asemenea, sindicaliştii acuză ”simularea consultării publice”.

Federaţia Ambulanţa anunţă, marţi, că numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanţă care au intrat în greva foamei a ajuns la cinci.

Sunt în greva foamei :

  1. Chiş Gheorghe preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”din România
  2. Gâdiuţă Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
  3. Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila
  4. Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea
  5. Muşa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanţa Olt

Protest la nivel naţional

Protestul are loc la Camera Deputaţilor, iar de la ora 12.00 se va muta la Guvern.

”În susţinerea celor 5 lideri de sindicat, angajaţi din toate serviciile de ambulanţă, aflaţi în timpul liber, vor protesta începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă. Nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”, anunţă sindicaliştii.

Aceştia cer o întâlnire de urgenţă cu premierul Marcel Ciolacu, dar şi cu miniştrii Muncii şi Sănătăţii ”pentru a stabili modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să resolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă”.

Legea pensiilor, adoptată de PArlament, elimină condiţiile speciale de care beneficiau angajaţii din sistem.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri