AcasăPOLITICĂCIRC cu George Simion, la Ministerul Energiei. Liderul AUR a deturnat conferinţa...

CIRC cu George Simion, la Ministerul Energiei. Liderul AUR a deturnat conferinţa de presă pregătită de Virgil Popescu pe tema „taxei pe soare”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, urma să susțină o conferință de presă de la ora 12.30 despre taxa pe soare, însă în locul acestuia a apărut la pupitru liderul AUR, George Simion. Cum a reușit Simion să ajungă în minister și să se instaleze la pupitrul de la care urma să susțină conferința Virgil Popescu? „Pe ușă am intrat”, a răspuns liderul AUR.

Jurnaliștii care îl așteptau pe ministrul Energiei la conferința de presă au avut o surpriză: în locul lui Popescu a apărut liderul AUR, George Simion. Liderul AUR a transmis live tot traseul său în Ministerul Energiei, unde a mers și a reușit să anuleze conferința de presă pe care urma să o susțină Virgil Popescu. El a reușit să intre alături de o parte din jurnaliști.

CITEŞTE ŞI: Bărbat din județul Mureș, sub control judiciar după ce a dat foc unui apartament din Târgu Jiu

„Pe ușă am intrat. Mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această conferință de presă. Am venit, am urcat. Dacă am încărcat vreo lege, să-mi spună instituțiile statului”, a afirmat Simion de la pupitrul din minister unde Virgil Popescu urma să susțină conferință de presă.

CITEȘTE ȘI: Prinsă cu pașaport care nu îi aparține, la Frontiera Calafat. Șoferul mașinii care o ducea în Austria era fratele femeii

”A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoţul”, a spus George Simion despre absenţa lui Popescu de la conferinţă.

Un secretar de stat a venit şi a anunţat amânarea începerii conferinţei, motivând că sunt prezente persoane care nu au fost acreditate pentru eveniment.

După ce a apărut în fața jurnaliștilor, liderul AUR a plecat prin minister în căutarea lui Virgil Popescu: „Am venit să pun o întrebare: cum e cu taxa pe soare”.

Tema „taxei pe soare” a fost lansată de USR, dar capitalizată de AUR, prin George Simion, scăpat liber prin Ministerul Economiei.

CITEŞTE ŞI: Nimeni nu verifică modul în care se cheltuiesc banii pentru găzduirea refugiaților ucraineni în România. Decont de peste un milion de euro, plătit în judeţele din Oltenia

Uniunea Salvaţi România a cerut guvernanţilor stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, acuzând faptul că Guvernul PSD-PNL a emis în seara de dinaintea vacanţei de Ziua Naţională o ordonanţă de urgenţă care „inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare”.

Potrivit USR, „taxa pe soare” vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

Luni, USR a anunțat că va sesiza Comisia Europeană pentru declanșarea procedurii de infringement pentru aplicarea eronată a unei directive europene, acuzând că noua Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern pentru promovarea utilizării energiei din surse regenerabile introduce taxa pe Soare imediat pentru mulți dintre prosumatori și treptat pentru ceilalți.

CITEȘTE ȘI: Pacienţii ar putea plăti o taxă dacă vor să fie consultaţi de un anumit medic

„Ministrul Virgil Popescu a sărit să zică că OUG care bagă Taxa pe Soare transpune o directivă europeană. Că deși nu există taxă pe Soare, ea oricum începe din 2026. Și dacă tot nu există, oricum ea nu se aplică celor mici. Ministrul Popescu își dă cu stângul în dreptul și spune prostii. Toate acestea sunt minciuni: OUG-ul său introduce taxa pe Soare imediat pentru mulți dintre prosumatori și treptat pentru ceilalți. Ca să fie clar: decizia politică stupidă de a taxa prosumatorii pentru ce consumă ei înșiși aparține guvernului Nicu – Marcel.”, a scris pe Facebook Cristian Ghinea.

Ghinea spune că Directiva UE descurajează puternic taxarea autoconsumului, ba chiar statuează dreptul prosumatorilor de a nu fi taxați și deși Directiva lasă anumite excepții, OUG-ul adoptat de Guvern le tranbsformă în regulă.

„Dreptul prosumatorilor de a nu fi taxați pentru ce consumă ei înșiși este omis ca referință în textul din OUG atunci când se stabilește taxarea tuturor prosumatorilor începând din 2026. Taxarea se aplică imediat pentru cetățenii și firmele care produc mai mult de 30kW sau au beneficiat de sprijin de stat (Casa Verde de exemplu). IMM-rile și fermele care au investit sau doreau să investească în fotovoltaice intră aici.

Apoi, printr-o simplă transformare a unui ”statul poate” în ”statul taxează”, guvernul securisto-socialist dă o lovitură producției independente de energie, pentru a proteja piața captivă a marilor companii de stat, subordonate lui Virgil Popescu.”, scrie Cristian Ghinea.

Acesta spune că USR va sesiza Comisia Europeană urgent pentru declanșarea procedurii de infringement pentru aplicarea eronată a unei directive europene, potriviti hotnews.ro.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri