AcasăACTUALCod galben și cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Olt

Cod galben și cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Olt

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Două avertizări care vizează și cursuri de apă din județul Olt au fost emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Prima avertizare, cod portocaliu, este valabilă în intervalul 31 mai, ora 16.00- 1 iunie, ora 24.00 și vizează râul Vedea, dar și afluenții acestuia.

Cea de-a doua, cod galben, este valabilă pentru râul Olteț și afluenții acestuia, în perioada 31 mai, ora 15.00- 2 iunie, ora 16.00.

Fenomenele prognozate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, a declarat că Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de urgență din județ și instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse de inundații și s-a dispus asigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor.

„Pentru gestionarea operativă a situațiilor care se pot produce, pe timpul avertizării cod portocaliu, la sediul ISU Olt a fost activată Grupa Operativă Județeană, compusă din reprezentanți ai ISU Olt, Prefecturii Olt, IPJ Olt și IJJ Olt”, transmite ISU Olt.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri