AcasăRECOMANDATECompania mamă a Facebook se pregăteşte de disponibizări masive

Compania mamă a Facebook se pregăteşte de disponibizări masive

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Meta, compania mamă a Facebook, se pregătește să anunțe angajații despre disponibilizări pe scară largă în această săptămână.

Meta Platforms Inc. plănuiește să înceapă concedierile pe scară largă în această săptămână, în ceea ce ar putea fi printre cele mai mari runde din recentul val de concedieri în domeniul tehnologiei, după creșterea rapidă a industriei în timpul pandemiei, informează wsj.com.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Două infirmiere de la un spital judeţean au dansat îmbrăcate în uniformă de poliţist. Poliţia face anchetă

Se așteaptă ca disponibilizările să afecteze mai multe mii de angajați, iar un anunț este planificat să vină chiar miercuri, potrivit surselor WSJ. Meta a raportat mai mult de 87.000 de angajați la sfârșitul lunii septembrie. Oficialii companiei le-au spus deja angajaților să anuleze călătoriile neesențiale începând din această săptămână.

Concedierile planificate ar fi primele reduceri de personal de amploare care au loc în istoria de 18 ani a companiei. Deși mai mic, în procente, decât reducerile de săptămâna trecută de la Twitter Inc., care au afectat aproximativ jumătate din personalul acestei companii, numărul angajaților Meta care se așteaptă să își piardă locul de muncă ar putea fi cel mai mare de până acum la o mare corporație tehnologică, într-un an în care s-a înregistrat o reducere a industriei tehnologice.

Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze, trimițând The Wall Street Journal la declarația recentă a directorului executiv Mark Zuckerberg, potrivit căreia compania „își va concentra investițiile pe un număr mic de domenii de creștere cu prioritate ridicată”.

„Asta înseamnă că unele echipe vor crește semnificativ, dar majoritatea celorlalte echipe vor rămâne stabile sau vor scădea în următorul an”, a spus el în cadrul apelului pentru câștigurile din al treilea trimestru al companiei, pe 26 octombrie. „În ansamblu, ne așteptăm să încheiem anul 2023 fie ca fiind aproximativ de aceeași dimensiune, fie chiar o organizație ușor mai mică decât suntem astăzi”.

The Journal a raportat în septembrie că Meta plănuia să reducă cheltuielile cu cel puțin 10% în următoarele luni, în parte prin reduceri de personal.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri