AcasăACTUALComplexul Energetic Oltenia a lăsat SE Craiova II fără cărbune. Autoritățile locale...

Complexul Energetic Oltenia a lăsat SE Craiova II fără cărbune. Autoritățile locale au apelat la rezerva de stat

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, se declară nemulțumită de faptul că cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia nu și-au respectat promisiunile și au lăsat  Sucursala Energie Craiova II fără cărbune. Autoritățile locale au rezolvat situația, într-un final, apelând la rezerva de stat. 

Vasilescu a precizat, joi, în cadrul ședinței de consiliu local, că această problemă a fost rezolvată prin apelul la rezervele statului.

La discuțiile de anul trecut, cu cei din conducerea CEO, mai spune edilul, aceștia au dat asigurări că vor livra cantitatea de cărbune necesară SE Craiova II.

Lucrurile nu au stat așa, SE Craiova II întâmpinând probleme chiar de la începutul sezonului rece cu privire la cantitatea de cărbune pe care o primea.

CITEȘTE ȘI: Pompe de căldură, la un spital din Olt, pentru reducerea facturii la energia electrică

În prezent, SE Craiova II mai are cărbune pentru o săptămână. O soluție a fost găsită, pentru continuitate, Guvernul asigurând cărbune din rezerva de stat.

„Eu nu am vrut să ies public cu aceste informații până acum, ca să nu panicăm populația. Acum pot să vă spun, pentru că am reușit să rezolvăm problema. Am avut o discuție cu conducerea CEO, în biroul ministrului de resort, în luna august a anului trecut, la care ei și-au luat niște angajamente față de oraș pe care nu le-au respectat. În primul rând i-am rugat să asigur întreg necesarul de cărbune pentru iarna acestui an, adică 200.000 de tone. Acest angajament nu a fost respectat. Pot să vă spun că la această oră, CET II Craiova mai are cărbune pentru o săptămână. Am reușit să rezolvăm în cele din urmă problema, apelând la Guvern, să ne asigure cărbune din rezervele de stat. Mai mult, pot să vă spun că CEO a dirijat cărbunele către CET Ișalnița, în ciuda apelurilor noastre. Nu era nicio problemă dacă se oprea CET Ișalnița pentru câteva zile, dar dacă se oprea CET Craiova, era o situație dramatică pentru întregul oraș Craiova. (…)Am fost sprijiniți, într-o primă etapă, ca în rezervele Craiovei să rămână doar 30.000 de tone, nu 60.000, iar acum, în disperare de cauză, am ajuns tot la rezervele statului, pentru a putea să trecem această iarnă. Nu le-am spus cetățenilor, pentru că nu am vrut să îi panichez. Le spun acum pentru că s-a rezolvat. Nu înțeleg de ce CEO nu și-a respectat această obligație”, a explicat Vasilescu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri