AcasăACTUALCopii chinuiți în grija statului. Erau bătuţi și puşi la munci grele

Copii chinuiți în grija statului. Erau bătuţi și puşi la munci grele

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Caz şocant descoperit la o fundaţie baptistă din Botoșani. Mai mulți copii aflați în sistemul de protecție al statului ar fi fost agresați fizic, pedepsiți și puși la muncă de personalul organizației care trebuia să îi îngrijească.

Doi bărbați au fost arestați, iar alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar. Potrivit procurorilor DIICOT, cei mici, aflați oficial în grija DGASPC, au ajuns să fie preluați de organizația baptista, printr-un parteneriat cu statul.

Timp de doi ani, mai mulți copii ar fi fost bătuți, ori puși să stea și câte opt ore în genunchi la rugăciune. Dacă nu ascultau, erau pedepsiți cu munci grele prin gospodărie. Totul a ieşit la iveală, după ce unul dintre minori le-a povestit asistenților sociali despre abuzuri.

Pe fir au intrat procurorii DIICOT, care au făcut percheziții la sediul fundației și la locuințele celor bănuiți. Doi bărbați, administratorii fundației, au fost arestați. Alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru trafic de minori, rele tratamente şi supunere la muncă forţată.

Cei 15 copii care se aflau la sediul fundației, au fost preluați de cei de la DGASPC și urmează ședințe de consiliere psihologică, potrivit monitorulbt.ro.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri