AcasăACTUALCum au fost descoperite pachetele de cocaină din Marea Neagră

Cum au fost descoperite pachetele de cocaină din Marea Neagră

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Rechizitoriul celor doi șoferi sârbi arestați în martie la Tulcea în cazul “Cocaină din mare” conține detalii spectaculoase, potrivit documentului pus la dispoziția G4Media.ro de Tribunalul Tulcea în baza legii 544/2001. Vezi aici numele celor doi cărăuși sârbi judecați la Tulcea.

În rechizitoriu se arată că cei doi sârbi au transportat cu două autotrenuri cocaina ambalată în 30 de saci de rafie și au încărcat-o într-o autoutilitară Opel, dar au fost descoperiți de paznicii unei firme din comuna Sarichioi, județul Tulcea. Aceasta după ce sârbii au lăsat cheia autoutilitarei pe o roată și a fost descoperită de paznici.

În seara zilei de 21 martie, unul dintre paznicii firmei din Starichioi, unde au parcat sârbii, i-a văzut pe cei doi cărăuși că se certau din cauza faptului că era prea puțină cantitate de cocaină întrucât restul, aproape o tonă, naufragiase și a fost găsită de autorități câteva zile mai târziu într-o barcă răsturnată.

Paznicul a luat un pachet ambalat pe care scria Cartier și l-a predat poliției după care a încuiat autoutilitara Opel și a pus cheia la loc pe roata stângă față.

Ulterior – notează procurorii DIICOT Tulcea – în seara aceleași zile de 21 martie, cei doi cărăuși sârbi s-au întors, au încărcat cocaina într-un autotren și au plecat. Pe traseu, ar fi schimbat marfa dintr-un tir într-altul pentru a i se pierde urma.

Cei doi sârbi au fost prinși unul în Bușteni, altul la vama Porțile de fier din județul Mehedinți. Cel din Bușteni conducea un autotren cu remorcă, fără droguri asupra lui, dar cu 7 locașuri pentru disimularea stupefiantelor. Cel de-al doilea sârb prins la Porțile de fier era în mașină cu alți 3 cetățeni sârbi dintre care unul era polițist de frontieră și un altul vameș, potrivit unor surse judiciare.

Cel de-al doilea autotren a fost găsit la Buzău, însă nu este foarte clar din rechzitoriu dacă cei 30 de saci de rafie albă cu cocaină au fost găsiți de anchetatori.

Autoutilitara Opel unde au fost inițial drogurile a fost găsită în parcarea firmei Glacial Prod din Starichioi și mai erau în ea doar hârtie igienică și mănuși chirurgicale.

g4media.ro

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri