AcasăACTUALCutremur de peste 5 grade pe scara Richter, produs în România. Epicentrul,...

Cutremur de peste 5 grade pe scara Richter, produs în România. Epicentrul, lângă Târgu Jiu (UPDATE)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

UPDATE: Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km și de 3 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeași zonă seismică .

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, luni, în România.

Potrivit datelor INFP, seismul s-a produs la ora 16:58:06, ora României,produs în Oltenia, judeţul Gorj, la adâncimea de 15 km.

„Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti”, transmit cei de la INFP.

ISU Gorj a decis să trimit echipaje în teren pentru misiuni de recunoaştere, transmiţând că nu au existat apeluri la 112.

„Până în acest moment, nu avem solicitări prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Preventiv, s-a dispus că echipajele să meargă în teren pentru misiuni de recunoaștere/patrulare pentru indentificarea eventualelor probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

CITEŞTE ŞI: Prefectura Gorj, INDOLENŢĂ pe bani publici. REFUZĂ să transmită lista clădirilor din judeţ cu risc seismic

Între timp, Prefectura Gorj răspunde cu indolenţă la o solicitare cât se poate de serioasă, făcută de Reporter 24, în baza legii. Reprezentanţii Guvernului în teritoriu ne-au trimis „la plimbare” atunci când am solicitat lista clădirilor cu risc seismic din judeţ.

Mai marii din Prefectura Gorj invocă prevederile Legii 212/2022 şi trimit jurnaliştii să facă astfel de solicitări fiecăreia dintre cele 70 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ.

Cu alte cuvinte, instituţia care reprezintă Guvernul Ciucă în teritoriu transmite că nu deţine o situaţie centralizată cu privire la aceste clădiri, chiar dacă şeful Executivului cere accelerarea implementării Planului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri