AcasăACTUALDesfăşurare impresionantă de forţe în urma exploziei de la Dedeman. Peste 200...

Desfăşurare impresionantă de forţe în urma exploziei de la Dedeman. Peste 200 de oameni intervin (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Peste 200 de oameni intervin în aceste momente la Botoşani în urma exploziei cumplite care a avut loc la un magazin Dedeman.

Echipajele de salvatori caută în continuare posibile victime printre dărâmături. La faţa locului a ajuns un punct de comandă rapidă, iar mai multe echipaje de la ISU şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost chemate de acasă. Forţele implicate sunt impresionante.

„La ora 10.17 a fost primit primul apel în dispeceratul 112 cu privire la acest incident. S-a activat la 10.18 Planul Roşu de intervenţie, s-a intervenit cu toate forţele care au atribuţii, respectiv 262 de persoane, 16 instituţii, 66 de mijloace. S-a intervenit în dinamică. Sunt 13 victime, 11 bărbaţi şi două femei. Trei victime sunt în stare gravă. 12 victime au fost preluate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de la faţa locului, iar cea de-a 13 s-a prezentat singură la UPU”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Pompierii sunt în continuare în alertă şi iau în calcul posibilitatea unei noi explozii în zonă, aşa că au limitat complet accesul civililor, inclusiv în zona de vizavi de magazin. Potrivit primelor informaţii în prezent se făceau demersuri pentru racordarea clădirii la reţeaua de electricitate şi gaz, iar o acumulare de gaz ar fi dus la tragedia petrecută în această dimineaţă.

„Majoritatea victimelor prezentau arsuri de gradele II A, II B la nivel cranian, torace anterior, membre superioare. Au fost două victime care prezentau traumatisme minore provenind din spaţiul exterior al exploziei, erau la terasă, cu plăgi la membrele inferioare şi superioare. Trei victime sunt în stare gravă şi vor pleca cu elicopterul la Bucureşti. Toţi trei au arsuri de căi aeriene şi au fost intubaţi”, a declarat medicul Lorena Mateciuc din cadrul UPU-SMURD.

Reamintim că o explozie puternică a avut loc în această dimineaţă la un magazin de bricolaj din judeţul Botoşani. Din primele informaţii se pare că deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, potrivit monitorulbt.ro.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri