AcasăACTUALDetalii de ULTIMĂ ORĂ despre baza construită de CJ Olt la Dobroteasa...

Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre baza construită de CJ Olt la Dobroteasa pentru ISU şi Ambulanţă

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Noua bază ISU şi de Ambulanţă construită de Consiliul Judeţean Olt în nordul judeţului, la Dobroteasa, vor fi date în folosinţă în acest an, potrivit preşedintelui forului, Marius Oprescu.

Marius Oprescu a declarat că sunt în desfăşurare procedurile de predare-primire a bazei de la Dobroteasa.

„În momentul de față, suntem în procesul de predare atât către Serviciu Județean de Ambulanță dar și către ISU Olt a acestor baze. Mai sunt mici detalii legate de managementul acelor baze. Cu siguranță, în perioada următoare, din discuțiile avute atât cu ISU Olt, cât și cu Serviciul Județean de Ambulanță vor avea acolo servicii permanente pentru a interveni în zona de nord și pentru a reduce foarte mult timpii de intervenție. Anul ăsta, cu siguranță într-o lună-două, vom da drumul la aceste puncte de lucru de la Dobroteasa”, a declarat Marius Oprescu.

CJ Olt are în plan să mai construiască alte două noi astfel de baze pentru a micşora timpii de intervenţie ale serviciilor de urgenţă.

„Avem deja demarate proiecte împreună cu ISU Olt: să facem o modernizare și o altă bază nouă la Balș și de asemenea pentru zona Șerbănești-Movileni, în acea zonă, să găsim un teren și să mai facem încă o astfel de bază, astfel încât intervențiile să fie reduse la un timp foarte mic”, a mai declarat Oprescu.

Punct de lucru al ISU, activat deja

Începând cu această primăvară, un Punct de Lucru al Detașamentului de Pompieri Slatina, echipat cu o autospecială de stingere și accesorii pentru descarcerare și prim ajutor, fără capacitate de transport, a fost activat în comuna Dobroteasa.

Acest punct de lucru va interveni în situații de urgență în șapte comune și 33 de sate din zonă, asigurând o reducere semnificativă a timpului de răspuns pentru intervenția echipajelor specializate, cu până la 40 de minute în comuna Leleasca.

Punctul de lucru Dobroteasa asigură intervenția în situații de urgență în comunele Cungrea, Dobroteasa, Leleasca, Sâmburești, Verguleasa, Vitomirești și Vulturești.

Populația celor șapte comune, împreună cu cele 33 de sate care aparțin de acestea, este de peste 16.700 de locuitori, iar suprafața sectorului de intervenție este de 350 de kilometri pătrați.

Prin înființarea punctului de lucru, timpul de răspuns pentru intervenția echipajelor specializate scade semnificativ, în cele șapte localități, fiind redus chiar și cu 40 de minute, în cazul comunei Leleasca.

Investiţie a CJ Olt

Construcția subunității de intervenție în comuna Dobroteasa a fost realizată din bugetul Consiliului Județean Olt, iar clădirea este prevăzută cu spații adecvate pentru desfășurarea activităților de intervenție. În viitor, se dorește dezvoltarea acestui Punct de Lucru, în funcție de resursele disponibile.

Obiectivul de investiții Constuire subunitate de intervenție în situații de urgență în comuna Dobroteasa a fost realizat din bugetul Consiliului Județean Olt, terenul fiind pus la dispoziție de Primăria comunei Dobroteasa.

Clădirea este prevăzută cu spații pentru gararea autospecialelor, dispecerat, sală de pregătire, sală cu mese, camere de odihnă și alte încăperi pentru desfășurarea activităților curente.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri