AcasăACTUALDetalii halucinante despre monstrul din Caracal | DIICOT: Inculpatul este o persoană...

Detalii halucinante despre monstrul din Caracal | DIICOT: Inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Procurorii DIICOT au oferit, duminică seara, detalii cu privire la faptele mostrului din Caracal, Gheorghe Dincă, cel care le-a ucis pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani.

Adjunctul DIICOT, procurorul Georgiana Hossu, a declarat că Dincă a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00. Anterior, el o răpise şi o violase.

„În dosarul instrumentat de DIICOT Craiova s-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12.00, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei, din constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra. Dată fiind starea vădită de vulnerabilitatea – vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a declarat Georgiana Hossu.

Anchetatorii au găsit într-un  butoi metalic fragmente de oase şi dinţi de la fata de 15 ani, dar şi mai multe bijuterii care au fost recunoscute de mama Alexandrei.

„În urma percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, în cenuşa aflată într-un  butoi metalic, au fost identificate prin cernere mai multe fragmete de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două fragmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară unei monturi de inel ce prezetau urme de ardere. În autoturismul inculpatului, a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei, ca aparţinând fiicei sale”, a mai spus reprezentantul DIICOT.

Totodată, duminică seară, Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului.

Dincă a recunoscut că a ucis-o atunci când a prins-o cu telefonul în mână, după ce apelase 112. El i-a incinerat trupul pentru a-şi şterge urmele.

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25 iulie 2019, în jurul orei 12.00, la domiciliul său, şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână”, a declarat Hossu.

Gheorghe Dincă a recunosct şi că la fel s-a întâmplat şi cu Luiza Melencu, cealaltă fată dispărut la Caracal, acum aproximativ trei luni.

„Cu privire la cea de a doua victimă, există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate la ora 20.00”, a mai declarat adjunctul DIICOT.

Reprezentantul DIICOT a mai precizat că nu există indicii, la acest moment, care să-i facă pe anchetori să creadă că ar mai fi şi alte victime.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri