AcasăACTUALDEZASTRU găsit de ITM Gorj în cariera minieră unde în urm cu...

DEZASTRU găsit de ITM Gorj în cariera minieră unde în urm cu un an au murit trei oameni. Nu există nici măcar extinctoare de incendiu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Activitatea derulată în cadrul carierelor miniere din județul Gorj  continuă să pună în pericol viața angajaților, fapt semnalat chiar de către muncitori și confirmat, luni, de inspectorii de muncă care au efectuat un control la Cariera Jilț Sud.

În spațiul public, de cele mai multe ori pe rețelele de socializare, apar periodic imagini cu modul în care se derulează activitatea în carierele miniere din Gorj.

Au apărut și cu neconformitățile din incinta Unității Miniere de Carieră Jilț Sud, de această dată în presa locală, caz în care inspectorii de muncă s-au autosesizat și au făcut verificări.

„În data de 26.02.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în presa locală, iar Inspectorul-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a dispus deplasarea de urgență la fața loculuia doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă pentru a verifica informațiile apărute și a dispune măsuri legale în consecință. Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate în urma verificării situației din teren au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și trasate patru măsuri cu caracter permanent și imediat”, arată ITM Gorj.

În privința neconformităților, acestea nu le sunt străine muncitorilor, iar de una dintre acestea se fac și ei vinovați: nu prea poartă echipamente de protecție.

continuarea, în Oltenia Live

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri