AcasăACTUALDezastru la admiterea în magistratură. 92% din candidații la admitere au picat...

Dezastru la admiterea în magistratură. 92% din candidații la admitere au picat testul psihologic

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Mai puţin de 16% dintre cei 234 de candidaţi care s-au prezentat la examenul psihologic pentru admiterea în magistratură au fost declaraţi admişi. Oficialii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au anunţat că 92,39 % dintre candidaţii respinşi nu au obţinut media minimă necesară la componenta cognitivă.

Dintre cei 238 de candidaţi înscrişi s-au prezentat la examen 234. Dintre aceştia, doar 15,81% au fost declaraţi admişi. ”Testele psihologice scrise utilizate în cadrul procedurii de concurs urmăresc evaluarea în concret a profilului de magistrat, şi anume compatibilitatea dintre profilul candidatului şi criteriile psihologice necesare pentru exercitarea funcţiei de judecător şi procuror, respectiv aptitudinile cognitive, capacitatea de luare a deciziilor, de asumare a răspunderii, de a manifesta abilităţi interpersonale şi de lucru în echipă, precum şi capacitatea de a manifesta echilibru şi rezistenţă la stres”, au precizat, marţi, într-un comunicat de presă, reprezentanţii CSM.

Potrivit acestora, ”rezultatele sunt raportate la etaloane specifice construite pe populaţia de magistraţi în funcţie, iar nu la etaloane construite pe populaţia generală, motiv pentru care şi procentul candidaţilor respinşi la proba psihologică este mai mare, comparativ cu sesiunile anterioare”.

Reexaminare organizată de CSM

Reprezentanţii instituţiei explică faptul că, atât testul psihologic scris, cât şi algoritmul de interpretare a testului scris sunt avizate de Colegiul Psihologilor din România, iar raportul tehnic care cuprinde rezultatele la testele scrise este generat electronic.

Instituţia organizează, reexaminarea psihologică a candidaţilor. Aceasta va avea loc în zilele de 1 şi 2 iunie, în Bucureşti şi va consta în reevaluarea primului test, aplicarea unui nou test şi susţinerea unui nou interviu.

Concursul de admitere în magistratură, sesiunea februarie – iulie 2024, a debutat în aprilie, cu proba eliminatorie – test grilă de verificare a cunoştinţelor juridice. 1.107 candidaţi s-au înscris pentru 75 de posturi de judecător şi 42 de posturi de procuror.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri