AcasăLIFEDOLIU în teatru. Actor român, mort la doar 40 de ani

DOLIU în teatru. Actor român, mort la doar 40 de ani

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Actorul Marian Rădulescu, care a făcut parte din echipa Teatrului Excelsior din Bucureşti din 2011, a murit prematur, la vârsta de 40 de ani, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de instituţie.

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus la Teatrul Excelsior, luni, între orele 13.00 şi 15.00, iar înmormântarea va avea loc marţi, la Moreni. Potrivit presei, acesta s-ar fi sinucis. Actorul s-ar fi aruncat în gol de la etajul patru al blocului unde locuia, scrie Antena 3.

„A plecat fulgerător dintre noi, lăsând în urmă nedumerire şi durere. A fost un actor devotat Teatrului Excelsior şi un coleg apropiat şi generos pentru întreaga echipă a teatrului (…) Teatrul Excelsior îşi exprimă profundul regret şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, se mai arată în comunicat.

Născut pe 9 octombrie 1978 şi decedat pe 6 iulie, Marian Rădulescu a făcut parte din trupa Teatrului Excelsior din anul 2001, când a absovit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte (Actorie), la clasa profesorilor Ion Lucian şi Victor Radovici. Împreună cu o parte dintre colegii săi şi-a urmat profesorii, formând un nucleu de tineri actori la Teatrul Excelsior, care s-a alăturat artiştilor mai experimentaţi, membri fondatori ai teatrului.

În această perioadă au fost preluate pe scena Teatrului Excelsior spectacolele de absolvire ale acestei promoţii, majoritatea în regia lui Victor Radovici, show-uri în care a jucat şi Marian Rădulescu: „Cocoşelul neascultător”, de Ion Lucian, „Fetiţa cu chibrituri”, după H.C. Andersen, „Bădăranii”, de Carlo Goldoni, şi „O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale. În următorii ani s-a integrat firesc în trupa teatrului, făcând parte din distribuţia spectacolelor pentru copii, cum ar fi „Ninigra şi Aligru”, după Nina Cassian, „Prostia omenească”, după Ion Creangă, „Ora veselă… cu tâlc”, de Ciprian Cojenel.

În 2011, la inaugurarea noului sediu al Teatrului Excelsior, Marian Rădulescu a jucat în cele două spectacole pregătite pentru acest eveniment: „Vrăjitorul din Oz”, după Lyman Frank Baum, şi „Snoave cu măşti”, de Ion Lucian. În ultimele stagiuni a avut roluri importante atât în spectacolele pentru copii (Şobol din „Degeţica”, după H.C. Andersen, Fratele mijlociu în „Prâslea cel Voinic şi merele de aur”, după Petre Ispirescu), cât şi în spectacolele dedicate adolescenţilor („Călăul în Umbre”. Un studiu de Georgiana Barcan şi Ilinca-Anamaria Prisăcariu, Ghiţă din „TimeAholics”, de Bogdan Capşa, Geronte/Temnicer în „Iluzia comică”, de Pierre Corneille), fiind apreciat de tinerii regizori cu care a lucrat, dar şi de tinerii spectatori.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri