AcasăACTUALDOLJ | Nouă vagoane ale unui tren de marfă, deraiate la ieșire...

DOLJ | Nouă vagoane ale unui tren de marfă, deraiate la ieșire din Răcari. Trafic feroviar blocat

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Nouă vagoane ale unui tren de marfă, care transporta 3.100 de tone de cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșire din halta Răcari, județul Dolj, informează, marți dimineața, CFR SA.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele.

„Deraierea celor nouă vagoane, dintre care șase răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni. Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii”, spun reprezentanții CFR SA.

În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni.

CITEȘTE ȘI: Doi români din Germania, daţi dispăruţi de o săptămână. Rudele îi caută disperate

Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Această măsură – transbordare auto -, necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune, potrivit CFR SA.

CFR SA informează, totodată, că personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri