AcasăACTUALDouă persoane internate după ce au fost infectate cu virusul West Nile....

Două persoane internate după ce au fost infectate cu virusul West Nile. DSP cere dezinsecţii

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Două persoane din municipiile Iaşi şi Paşcani au fost infectate cu virusul West Nile. Direcţia de Sănătate Publică cere primăriilor din cele două localităţi să intensifice măsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor.

DSP Iaşi a anunţat vineri că două persoane din Iaşi şi Paşcani au fost infectate cu virusul West Nile, fiind necesară internarea acestora în spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

”Au fost recoltate probe de la cei doi pacienţi şi trimise la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj pentru stabilirea diagnosticului. În data de 23 august s-au primit rezultatele care confirmă prezenţa infectiei cu virusul West-Nile. Pacienţii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde s-a administrat tratamentul specific. În momentul de faţă, unul dintre pacienţi este externat, iar celălalt prezintă o stare generală bună”, a precizat conducerea DSP Iaşi.

În urma confirmării celor două cazuri, DSP Iaşi a solicitat Primăriei Municipiului Iaşi şi Primăriei Municipiului Paşcani intensificarea măsurilor de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, întrucât aceştia pot fi transmiţători ai virusului West-Nile. Totodată, medicilor de familie li s-a cerut să direcţioneze toţi pacienţii cu simptomatologie specifică acestei boli către Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Pentru ca oamenii să se protejeze împotriva infectării cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă evitarea expunerii la ţânţari, prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.

De asemenea, se recomandă folosirea substanţelor chimice împotriva ţânţarilor şi împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, prin utilizarea plaselor de protecţie la ferestre, potrivit news.ro.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri