AcasăACTUALDouă redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas fără ecou. Astfel, redacţiile Press One şi Hotnews, cu care colabora jurnalistul Răzvan Băltăreţu anunţă cu au întrerupt colaborarea cu el.

Adina Florea a scris într-o postare pe Facebook, făcută dupa Gala Superscrieri, unde Răzvan Băltăreţu a urcat pe scenă pentru a revendica un premiu acordat redacţiei Vice, că ar fi fost violată de Băltăreţu în 2015.

„io la Superscrieri nu merg pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă”, a scris Adina Florea. „e şi omul care în iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniţi, s-a urcat peste mine şi m-a violat în timp ce-i urlam nu. apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviţei, în faţa căminelor de la Grozăveşti. între timp, fapta s-a prescris. dar a existat, iar martori sunt toţi prietenii care mi-au ascultat povestea şi sutele de ore de terapie pe care le-am făcut în ultimii 5 ani. agresorul şi-a lansat un podcast despre educaţie sexuală, iar azi, a ridicat un premiu necuvenit. pentru mine, e prea mult. iar azi sunt suficient de puternică să o spun.”

Colaborări încheiate

În urma acestor acuzaţii, redacţia Press One a acuzat că a încheiat colaborarea cu jurnalistul. „Condamnăm cu tărie orice formă de violenţă sau abuz. Susţinem fără echivoc victimele acestor acte şi ne exprimăm solidaritatea cu toate femeile care au trecut prin astfel de experienţe traumatizante. Pentru redacţia PressOne, integritatea, respectul şi siguranţa sunt valori fundamentale. Considerăm că astfel de comportamente nu-şi au locul în presă şi în nicio altă parte a societăţii”, au transmis reprezentanţii Press One.

Şi Hotnews a încheiat colaborarea cu Răzvan Băltăreţu. „Media Bit Software, compania editoare a publicaţiei HotNews, a luat act de acuzaţiile grave aduse ziaristului Răzvan Băltăreţu. O fostă colegă de presă îl acuză pe acesta de viol. Răzvan Băltăreţu colabora, ca freelancer, cu HotNews pe proiecte editoriale şi comerciale. În timp ce urmărim derularea evenimentelor cu privire la acuzaţiile grave privind comportamentul lui Răzvan Băltăreţu, comunicăm că relaţia cu acesta a fost încheiată, cu efect imediat”, a transmis HotNews.

Răzvan Băltăreţu neagă acuzaţiile

Publicaţia G4Media a stat de vorbă atât cu Adina Florea, cât şi cu Răzvan Băltăreţu.

Adina Florea spune că Răzvan Băltăreţu îi corectase eseurile pentru admiterea la facultatea de jurnalism şi s-a reîntâlnit cu el la petrecerea care s-a organizat după admitere.

“Nu am depus plângere pentru că habar nu aveam ce să fac, adică nu ştiu câte fete de 20 de ani sunt în stare să depună plângere la poliţie mai ales când sunt violate de un prieten în propria lor casă, nu e ca şi cum te violează un străin pe stradă”, a spus jurnalista pentru sursa citată.

Răzvan Băltăreţu a afirmat că a avut o “relaţie neoficială” cu Adina Florea şi a negat existenţa unui act de viol. “Noi am avut … nu a fost o relaţie oficială (…) Am ieşit cu prieteni de-ai ei, cu prieteni de-ai mei” şi “într-adevăr am făcut sex de câteva ori la ea în camera de cămin”. “Am preţuit de fiecare dată consimţământul şi dacă ar fi fost aşa, “Nu”, foarte … dacă ar fi fost “Nu” expres spus în niciun caz nu aş fi făcut asta”, a spus el.

Întrebat dacă băuse în acea seară, el a răspuns: “Da, amândoi am băut”.

Întrebat dacă este posibil să nu mai ţină minte exact cum a fost, Răzvan Băltăreţu a precizat: “Asta nu, îmi aduc aminte lucrurile astea şi în egală măsură îmi aduc aminte că am apreciat-o mereu, nu a fost băi reuşesc în seara asta şi gata, adică nu era prima dată când făceam sex”.

Adina Florea, mai notează G4, a spus că a mai făcut sex de două ori cu Răzvan Băltăreţu, după noaptea în care ar fi fost violată.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri