AcasăACTUALDroguri ascunse într-un camion cu floarea soarelui. Şoferul a fost reţinut

Droguri ascunse într-un camion cu floarea soarelui. Şoferul a fost reţinut

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente care conţineau 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă alprazolam, aflat pe lista drogurilor de risc.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de risc. Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţă activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro, anunţă Poliţia de Frontieră.

„În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au controlat autovehiculul, iar în compartimentul pentru marfă au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

Şoferul a fost reţinut

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.
- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri