AcasăSPORTEchipamentul de fotbal - cum alegi cea mai bună tinută de antrenament?

Echipamentul de fotbal – cum alegi cea mai bună tinută de antrenament?

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Primăvara readuce cu sine pofta de alergat a celor pasionați de sport, iar terenurile de sport vor fi luate cu asalt de cei care au acumulat energie pe parcursul sezonului rece. Pentru a face față provocărilor pe terenul de fotbal cât mai bine, echipamentul de fotbal trebuie să fie potrivit din toate punctele de vedere.

Pentru a fi pregătit de începerea noului sezon de fotbal, este recomandată punerea la punct a tuturor detaliilor referitoare la echipamentul necesar. Mai jos pot fi găsite câteva sfaturi referitoare la cum poate fi făcut acest lucru cât mai bine.

Echipament necesar pentru o ținută completă de fotbal

Este important ca ținuta de fotbal să fie una completă. Nu numai alegerea unei mingi de fotbal garantează că meciul poate începe, ci și alegerea tricoului și a șortului, a șosetelor sau a ghetelor. În  cazul unui portar este nevoie și de alegerea unor mănuși de fotbal potrivite pentru o apărare cât mai precisă și eficientă.

Tricou, pantaloni și șosete pentru un confort sporit

Tricoul potrivit pentru completarea echipamentului de fotbal trebuie să aibă un design potrivit pentru a oferi libertate de mișcare, dar în același timp să nu fie prea larg pe corp. Este bine ca acesta să fie dintr-un material lejer, care să prevină transpirația excesivă, și să fie în același timp fluid, astfel încât să însoțească jucătorul la fiecare mișcare pe care o face. De preferat ca materialul să fie în același timp rezistent pentru a nu fi necesară înlocuirea lui la fiecare două meciuri.

Și pantalonii scurți trebuie să respecte aceleași condiții de calitate și design pe care este indicat să le respecte tricoul. Recomandate sunt modelele de pantaloni scurți care au talia elastică și șnur pentru reglare în funcție de preferințele purtătorului.

Șosetele trebuie să ofere o bună respirabilitate, de preferat modelele cu bandă elastică pe picior, astfel încât să rămână într-o poziție adecvată și să nu apară accidentele pe parcurs. În ceea ce privește mănușile, o pereche de manusi Nike poate asigura confortul și precizia de care un portar are nevoie pentru a-și atinge scopul.

Alegerea ghetelor de fotbal, o alegere complexă

Pentru că ghetele de fotbal trebuie să ofere atât confort, cât și siguranță picioarelor și să asigure precizia în mișcare și rapiditatea pe teren, este important să fie alese modele de calitate, prevăzute cu crampoanele potrivite în funcție de suprafața pe care se joacă sau de nivelul jucătorului. Alegerea unor Nike Phantom poate fi completă din acest punct de vedere, fiind vorba de ghete realizate din materiale de calitate, care oferă aderența potrivită și care susțin picioarele în mod adecvat.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri