AcasăEDUCAŢIEEducație de top la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Elevii olimpici, aplaudaţi...

Educație de top la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Elevii olimpici, aplaudaţi la scenă deschisă de colegi şi profesori (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Elevii olimpici de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” au fost onoraţi, vineri, de profesorii şi colegii lor, în cadrul unei festivităţi desfăşurate în amfiteatrul unităţii de învăţământ.

Potrivit reprezentanţilor liceului,  dintre olimpiadele cuprinse în Calendarul olimpiadelor școlare ce se vor desfășura în anul școlar 2023/2024 pentru elevii din învățământul secundar, aprobat prin Anexa 2 a OME 3.469/29.01.2024, elevii CNIM au participat la 27 de olimpiade din cele , după cum urmează:

  • Aria curriculară Limbă și comunicare: 7 olimpiade (Limba română, Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață, Limba franceză, Limba engleză, Limba germană, Limbi clasice – latină)
  • Aria curriculară Matematică și științe: 4 olimpiade (Matematică, Fizică, Chimie, Biologie)
  • Aria curriculară Om și societate: 8 olimpiade/discipline (Geografie, Istorie, Științe socio-umane: Logică, Economie, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Educație Socială)
  • Aria curriculară Tehnologii: 6 olimpiade (Informatică, ACADNET – olimpiada de informatică aplicată, Olimpiada de Tehnologia Informației, Olimpiada de securitate cibernetică, Olimpiada de Educație Tehnologică și Aplicații Practice)
  • Olimpiade interdisciplinar și transdisciplinare: Olimpiada Națională De Lingvistică „Solomon Marcus”, Olimpiada Națională Interdisciplinară „Științele Pământului”

De asemenea, elevii CNIM urmează să participe la încă alte 7 olimpiade cuprinse în acest calendar, care sunt programate în săptămânile viitoare.

Din cadrul Colegiului Național Ion Minulescu, au participat:

  • 171 de elevi la olimpiadele școlare, reprezentând 38 de clase de elevi (din cele 43 de gimnaziu și liceu)
  • 65 de profesori coordonatori și membri în comisiile de organizare și desfășurare

REZULTATE OLIMPIADE NAȚIONALE PE DISCIPLINE – ETAPA JUDEȚEANĂ – AN ȘCOLAR 2023/2024

 

ARIA CURRICULARĂNr. total premiiPremiul IPremiul IIPremiul IIIMențiuni
Limba română + Limba latină3283714
Limbi moderne (EN, FR, GER)2565113
Matematică215466
Științe (FIZ, CHI, BIO, ȘT.PĂM)124422
Om și societate (IST, GEO, SOC UMANE, ED.TEH)207355
Tehnologii36109413
Total14640282553

Elevi calificați la etapa națională – 67

Elevi cu punctaj de calificare                  – 7

(pentru care se așteaptă publicarea clasamentului național)

Olimpiada Națională a Sportului Școlar

 Nr. total premiiPremiul IPremiul IIPremiul IIIMențiuni
Ciclul primar4 discipline – 38 elevi

(3 echipe + 1 individual)

22
Gimnaziu7 echipe + 2 individual – 80 elevi351
Liceu6 echipe + 3 individual – 72 elevi261
TOTAL190 elevi    

Elevi calificați la etapa națională – 67

Elevi cu punctaj de calificare       – 7

„Ion Minulescu demonstrează că este un colegiu de succes prin implicarea masivă în desfăşurarea şi organizarea olimpiadelor şcolare. Vorbesc nu doar numărul mare de participanţi, ci şi de numărul mare de profesori implicaţi în comisiile de organizare şi desfăşurare, ca membrii în comisiile de evaluare sau de contestaţii. Colegiul Naţional Ion Minulescu este un pilon important al educaţiei şi al performanţei pe toate nivelurile şi pe toate planurile, în judeţul Olt. Deocamdată, avem 67 de elevi calificaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Ţin să precizez că mai sunt olimpiade ale căror etape încă nu s-au desfăşurat, sunt programate în săptămânile următoare şi de asemenea olimpiadele şcolare transdisciplinare şi intradisciplinare, care urmează să se desfăşoare în viitor. În plus, avem şi şapte elevi în clasamentele naţionale, cu punctaj de calificare, aşteptăm finalizarea clasamentelor”, a declarat directorul Colegiului „Minulescu”, profesorul Marius Perianu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri