AcasăRECOMANDATEElon Musk, ironic după problemele aplicaţiilor Meta: „Dacă citiți această postare, este...

Elon Musk, ironic după problemele aplicaţiilor Meta: „Dacă citiți această postare, este pentru că serverele noastre funcționează”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Elon Musk, magnatul mega-miliardar din domeniul tehnologiei care deține X (fosta Twitter), a profitat de ocazie pentru a se lua de rivalul său mai mare de pe rețelele de socializare în legătură cu întreruperea funcţionării aplicaţiilor Meta – Facebook, Instagram şi Threads.

„Dacă citiți această postare, este pentru că serverele noastre funcționează”, a scris el pe X. Cu puțin timp înainte de ora 11 a.m. ET, contul principal @X de pe platformă a scris pe Twitter: „știm de ce sunteți cu toții aici rn”.

Meta (când compania se numea încă Facebook) a avut o întrerupere similară a mai multor servicii în octombrie 2021, când Facebook, Instagram și celelalte aplicații ale gigantului social au suferit o întrerupere globală care a durat aproximativ șase ore.

Un director al companiei de la acea vreme a pus problemele pe seama „unei schimbări de configurare defectuoasă” a routerelor backbone care coordonează traficul de rețea între centrele sale de date.

Aceasta a fost cea mai lungă perioadă de întrerupere pentru Facebook din martie 2019, când serviciul a fost oprit timp de aproximativ 24 de ore în mai multe aplicații.

Marţi, aplicaţiile Meta au fost inaccesibile la nivel mondial pentru mai multe ore. Utilizatoriiau fost delogați automat din site și din aplicație și nu se pot conecta la loc.

Down Detector, care urmărește întreruperile de funcționare a site-urilor web, a primit peste 215.000 de rapoarte privind întreruperea Facebook, începând cu ora 17.00. Utilizatorii au observat că au fost dați afară de pe conturile lor și nu se pot conecta din nou, chiar și cu credențialele potrivite.

De asemenea, au fost raportate peste 47.000 de probleme privind utilizarea rețelei sociale Instagram.

Probleme au fost și pentru aplicația Messenger, care aparține tot Meta.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri