AcasăACTUALEşti vaccinat împotriva gripei? Ai nevoie de un nou vaccin în fiecare...

Eşti vaccinat împotriva gripei? Ai nevoie de un nou vaccin în fiecare an

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vaccinarea anuală împotriva gripei este esențială pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele imunocompromise. Din păcate, multe dintre acestea cred în mituri periculoase.

Unul dintre aceste mituri susține că vaccinarea este cauza bolii. Vaccinarea împotriva gripei se realizează cu particule inactive (inanimate) ale virusului, astfel încât cel vaccinat nu poate lua gripa de la acesta. Cu toate acestea, după vaccinare, poate apărea o reacție cu simptome asemănătoare bolii propriu-zise (temperatură crescută sau dureri musculare), dar simptomele durează doar 1-2 zile și dispar rapid, fără alte consecințe.

CITEŞTE ŞI: Fost consilier prezidenţial: „Raportul Ro-vaccinare, realizat în secret, cu acoperire și conținând lucruri înfiorătoare”

Dacă o persoană face gripă după vaccinare, este posibil ca aceasta să se fi infectat înainte de a avea timp să dezvolte anticorpi sau să se fi îmbolnăvit de o altă boală virală, scrie publicaţia slovacă Zdravie.sk.

Știința din spatele supraviețuirii în timpul iernii

Multe animale hibernează pentru a supraviețui. Cele care nu adorm au metode ingenioase de a supraviețui frigului. Unul dintre ele tocmai a fost descoperit de oamenii de știință.

Cercetătorii de la Universitatea A&M din Texas au fost interesați de modul în care vidra supraviețuiește în apa înghețată. Ei au fost interesați în special de modul în care mușchii, care reprezintă 30% din greutatea corporală, încălzesc corpul.

Atunci când vidra este în mișcare, mușchii săi produc căldură, la fel ca toți mușchii mamiferelor, motiv pentru care începem să tremurăm atunci când ne este frig. Cu toate acestea, vidra nu tremură în apă. Ea generează căldură datorită activității neobișnuite a mitocondriilor – fabrici de energie microscopice din celulele musculare.

Oamenii de știință au descoperit că, la vidre, mitocondriile sunt extrem de ineficiente.

Adică, din cantități mari de hrană, ele produc puțină energie necesară funcționării organismului, dar pierd o mare parte din ea sub formă de căldură. Ele încălzesc mușchii din interior fără a fi nevoie să îi pună în mișcare.

În acest fel, mușchii vidrei acționează ca o sobă internă a acesteia, potrivit Newsweek Polonia.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri