AcasăLIFEEtape pentru dotarea unei bucătării profesionale Horeca

Etape pentru dotarea unei bucătării profesionale Horeca

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Indiferent de unitatea alimentară pe care o ai, bucătăria este pilonul principal care va susține întreaga afacere. Meniul pe care îl servești va influența în mod direct aprecierea clienților tăi.

Și pentru a servi preparate savuroase care vor determina clienții să revină nu vei avea nevoie doar de rețete secrete, muncă și pasiune, ci și de echipamente profesionale de bucătărie care să ajute întreaga echipă care lucrează în acest segment.

Primul și cel mai important lucru în deschiderea unei unități de alimentație publică este echiparea corespunzătoare și cu utilaje performante și de calitate a bucătăriei. De cele mai multe ori echipamentele profesionale au un aport direct în ceea ce privește siguranța, eficiența și productivitatea crescută a preparatelor ce vor fi servite clienților.

Iată care sunt principalele etape ce trebuie parcurse atunci când vrei să dotezi bucătăria viitorului tău restaurant:

  • Proiectarea dimensiunii bucătăriei în funcție de numărul locurilor din restaurant și în conformitate cu legislația în vigoare
  • Realizarea proiectului propriu-zis și descrierea fluxului tehnologic care va avea loc (vei avea nevoie de un proiect care să schițeze dispunerea instalațiilor de apă, electricitate, gaze, canalizare, ventilație)
  • Obținerea aprobărilor necesare
  • Executarea proiectului
  • Achiziționarea și montarea echipamentelor profesionale de bucătărie

Utilarea bucătăriei cu echipamente profesionale este o etapă extrem de importantă întrucât doar alegându-le pe cele mai bune și potrivite pentru profilul restaurantului tău vei avea un randament bun și vei putea servi clienții rapid.

Pentru a fi sigur că le alegi pe cele care îți vor îndeplini toate nevoile, este important să colaborezi cu un distribuitor specializat în această industrie. Echipa Be Our Guest formată din consultanți specializați ce au o experiență de peste 10 ani în domeniu te va ajuta în selectarea de echipamente și accesorii HoReCa perfect adaptate nevoilor și așteptărilor tale. De asemenea, te pot ajuta cu realizarea planurilor de amplasare a echipamentelor HoReCa în funcție de nevoile tale, compartimentarea spațiilor și poziționarea lor în planul general.

Iată care este lista minimă cu echipamente profesionale de care cu siguranță vei avea și tu nevoie, indiferent de specificul unității tale alimentare:

  • Pentru zona de bucătărie caldă vei avea nevoie de cuptoare, friteuze, grătare special concepute pentru bucătării profesionale. Folosind tehnologii avansate, cu ajutorul lor vei pregăti rapid mâncarea într-o cantitate mult mai mare
  • Dulapurile, mesele de refrigerare, vitrinele sau lăzile frigorifice nu au cum să lipsească din bucătăria ta. Cu ajutorul lor, vei putea păstra și depozita în siguranță ingrediente și alimente care necesită acest procedeu. Astfel, vei fi sigur că vei pregăti în siguranță preparate cu ajutorul unor materii prime care își păstrează proprietățile.
  • Mobilierul din inox ca mese de lucru, polițe, dulapuri sau chiuvete îți va fi de mare ajutor. Inoxul este foarte rezistent în timp, ușor de curățat și nu intervine sub nicio formă asupra gustului sau calității preparatelor.
  • Echipamentele pentru spălarea vaselor vor igieniza perfect toată vesela folosită în bucătărie.
  • Accesoriile de bucătărie premium ca oale, tigăi, cuțite, boluri, clești, tocătoare și alte accesorii realizate doar din materiale de calitate, rezistente la uzură și care nu schimbă gustul preparatelor vor fi de mare ajutor pentru echipa ta.
- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri