AcasăACTUALFetiţă la spital după ce a înghiţit detergent. Ce ne sfătuiesc speciliştii

Fetiţă la spital după ce a înghiţit detergent. Ce ne sfătuiesc speciliştii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

O fetiță în vârstă de 2 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghițit, accidental, o capsulă de detergent lichid. S-a întâmplat în seara trecută. Mama micuței a sunat după ajutor la 112.

La caz, în localitatea Tudora, din judeţul Botoşani, a ajuns echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD cu medic, care a constatat că fetiță era conștientă și a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc.

Recomandări de la ISU

Pentru a preveni altfel de situații, ISU Botoșani recomandă:

▪Păstrați substanțele toxice ( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curățat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate).

▪Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că sunt „bomboane” sau „dulceață”.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri