AcasăACTUALFinanţiştii din Olt au reluat protestele: A unsprezecea zi când opresc orice...

Finanţiştii din Olt au reluat protestele: A unsprezecea zi când opresc orice activitate cu publicul

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Finanţiştii din Olt au reluat protestele, în această dimineaţă, fiind a unsprezecea zi de proteste, în ultimele trei săptămâni.

Daniel Dumitraşcu, liderul Sind Fisc, sindicatul reprezentativ de la nvielul AJFP Olt, a declarat că protestul a început de la ora 9.00, fiind asigurate doar situaţiile urgente ale contribuabililor.

Protestatarii spun că au aceleaşi doleanţe, cele mai importante fiind egalizarea salariilor al nivelul Ministerului Finanţelor şi fără disponibilizări.

  • Solicitări:
  • Fără disponibilizări
  • Egalizarea salariilor în cadrul Ministerului Finanţelor
  • Elaborarea Statutului Finanţistului
  • Categorie separată pentru finanţişti în cadrul noii legi a salarizării

Angajaţii Finanţelor din Olt au protestat încă de acum două săptămâni, iar timp de două zile au întrerupt lucrul pe toată perioada programului de muncă.

Sindcaliştii ameninţă cu greva generală, după ce Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA a solicitat Ministerului Muncii, prin Adresa nr. 93/29.08.2023, demararea procedurii de conciliere a conflictului colectiv de muncă declanşat la nivelul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, ca urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor. Mai exact, în data de 11.08.2023, la întâlnirea organizată de către Ministrul Finanţelor cu partenerii sociali, au fost convenite unele aspecte consemnate ȋn procesul verbal încheiat în aceeași dată. Însă partea guvernamentală nu şi-a respectat, ulterior, angajamentele.

„În schimb, cu cinism şi în aplauzele grupurilor de interese pe care le reprezintă, anunţă salariaţii că nu au dreptul să declanşeze conflictul de muncă pe marginea problemelor semnalate. Pentru liniştea cui se întămplă acest lucru într-o Românie care are nevoie disperată de resurse financiare? A cetăţenilor sau a salariaţilor, în niciun caz. Staţi liniştiţi cu toţii, în schimbul subfinanţării sistemului, vom colecta mai mulţi bani la buget impozitând suplimentar norma de hrană cu valoarea de 35 de lei sau neacordând vouchere de vacanţă!

FNSA a solicitat Ministerului Muncii reevaluarea situaţiei şi asumarea rolului de mediator în acest conflict, deoarece încă ne aflăm în termenul legal de gestionare a acestei situaţii. Până la acel moment, organizaţia noastră susţine toate protestele spontane ale angajaţilor”, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri