AcasăADMINISTRAŢIEFonduri europene pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public din Târgu...

Fonduri europene pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public din Târgu Jiu. Valoarea proiectului depăşteşte 24 milioane lei

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Investiție importantă în municipiul Târgu Jiu, unde sistemul de iluminat public este modernizat și eficientizat, printr-un proiect cu fonduri europene, derulat de autoritățile locale, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Pe lângă modernizarea propriu-zisă, vor scădea costurile de exploatare și mentenanță, dar și consumul de energie electrică, ceea ce înseamnă o economie substanțială la bugetul local.

Astfel, va fi modernizată rețeaua de iluminat public de pe principalele artere ale municipiului, în speță de pe traseul de circulație a mijloacelor de transport în comun. Este prevăzută instalarea în subteran a 27 de kilometri de reţea electrică și a 27 de kilometri de fibră optică, precum şi montarea a peste 1.000 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.

De asemenea, acolo unde este necesar, vor fi montați stâlpi de iluminat noi, vor fi instalate panouri fotovoltaice și va fi implementat un sistem de management informatic al iluminatului public, care va permite primirea în timp real a datelor privind modul de comportare a corpurilor de iluminat.

Proiectul derulat de Primăria municipiului Târgu Jiu are o valoare totală de aproximativ 24,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 22,6 milioane de lei.

Investițiile sunt implementate în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public.

„Este unul dintre cele mai ample proiecte de modernizare a municipiului Târgu Jiu, în valoare de 5 milioane de euro, bani pe care i-am atras prin Programul Operațional Regional. Modernizăm iluminatul public, mai ales că acest lucru înseamnă o reducere semnificativă a cheltuielilor. Costurile cu iluminatul vor scădea, astfel, cu 40%. Însă proiectul îşi va aduce contribuţia nu doar în ceea ce privește reducerea consumului de energie electrică, ci și a emisiilor de CO2, promovând, totodată, alimentarea din surse regenerabile, prin instalarea de panouri fotovoltaice. Mai mult decât atât, această investiție înseamnă o bază pentru alte proiecte europene pentru care avem finanţarea deja asigurată: Infotrafic şi modernizarea transportului în comun. Sunt proiecte ample, de durată şi vitale pentru dezvoltarea orașului”, a declarat Marcel-Laurențiu Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri