AcasăACTUALFOTO&VIDEO. Trafic restricţionat între Olt şi Vâlcea, după ce podul peste râul...

FOTO&VIDEO. Trafic restricţionat între Olt şi Vâlcea, după ce podul peste râul Olt, construit în 1901, a cedat

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Traficul rutier este restricţionat între judeţele Olt şi Vâlcea, în zona podului de pe râul Olt, situat pe drumul naţional DN 67 B, după ce, noaptea trecută, pasarela pietonală s-a desprins pe 30 de metri. Drumul leaglă oraşul Drăgăşani (Vâlcea) de comuna Verguleasa (Olt).

Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a declarat că este vorba despre un pod construit în 1901 şi extins în anii ’60. O comisie formată din reprezentanţi ai Companiei de Drumuri se va deplasa, în teren, în cursul zilei pentru a stabili ce alte măsuri vor fi luate.

„La 11 avem o întâlnire acolo, cu reprezentanţi de la DRDP şi de la SDN Vâlcea. Problema este în Vâlcea, nu în judeţul Olt, dar suntem şi noi afectaţi. Este vorba de traficul local pe DN 67B. Podul vechi construit în 1901, în lungime de 400 de metri, lăţime şapte metri, parte carosabilă, cu un metru trotuarele stânga şi dreapta, a fost extins şi lăţit, în 1964-1965. Cred că acea extindere de atunci s-a prăbuşit. Până când vom face o expertiză pe partea de siguranţă a circulaţiei, traficul rutier este restricţionat. Se circulă, alternativ, pe o bandă şi jumătate. Urmează să vedem ce măsuri vom lua, în zilele următoare”, a declarat Motorga.

De noaptea trecută, s-a luat măsura restricționării circulației auto și pietonale pe o lungime de 50 metri în zona afectată, fiind instituită semnalizare rutieră corespunzătoare prin indicatoare rutiere și balize luminoase.

„Circulația rutieră se va desfășura pe un sens alternativ, dirijată prin indicatoare rutiere care reglementează prioritatea de trecere”, transmite IPJ Vâlcea.

În cazul în care traficul s-ar închide pe acest pod, rutele alternative sunt de minimum 50 de kilometri

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri