AcasăACTUALFrigul se întoarce. Se anunţă furtuni şi averse torenţiale în Oltenia

Frigul se întoarce. Se anunţă furtuni şi averse torenţiale în Oltenia

spot_img
spot_img
- Advertisement -

După câteva zile cu temperaturi ridicate şi cer senin, vremea se strică din nou în România. Astfel, meteorologii anunță ploi și vijelii în majoritatea zonelor țării.

Asta deoarece, de mâine, un val de aer rece va cuprinde țara noastră. Temperaturile vor scădea și nu vor mai depăși 21 de grade, iar minimele vor coborî până la 15 grade.  Valul de aer rece, care va pătrunde dintre nord-est, va determina atât scăderea temperaturilor, cât și un grad ridicat de instabilitate atmosferică, ce se va caracteriza prin ploi, averse torențiale și furtuni. Izolat, vor fi posibile vijelii și grindină.

Aerul rece va cuprinde, pe parcursul nopții, cea mai mare parte a Moldovei, astfel încât ploile se vor muta, miercuri, spre jumătatea sud-vestică a țării. Miercuri după-amiaza, riscul de averse torențiale și furtuni puternice va fi mai ridicat în Oltenia și în unele areale din sudul Munteniei, dar sunt așteptate furtuni și în unele zone din Transilvania, Banat și Crișana.

Local, cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp în intervale scurte de timp, putând provoca inundații rapide pe unele râuri mai mici. Pe de altă parte, vor fi și zone ocolite de majoritatea precipitațiilor, mai ales în sud-est, scrie meteoradar.ro.

Și temperaturile vor scădea simțitor după mijlocul acestei săptămâni. Joi, maximele vor fi cuprinse între 15 și 21°C în cea mai mare parte a țării. Senzația de răcire va fi accentuată de vântul moderat din est, în timp ce ploile vor continua în sudul și vestul țării. Pe alocuri, mai ales în vest, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice.

Din fericire, vremea se va îmbunătăți spre sfârșitul acestei săptămâni. Cu toate acestea, va rămâne răcoroasă pentru această perioadă, iar weekend vor fi posibile din nou furtuni în unele zone.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri