AcasăPOLITICĂG4Media | Anca Dragu (USR) a folosit, pe când era președintele Senatului,...

G4Media | Anca Dragu (USR) a folosit, pe când era președintele Senatului, angajații și mașinile instituției, precum și salonul oficial, pentru a se îmbarca preferențial, cu familia și prietenii, în avionul care a dus-o într-o vacanță în Franța

spot_img
spot_img
- Advertisement -

G4Media.ro a intrat în posesia unui document intern al Senatului Românei care arată că, vara trecută, președintele Senatului de la acel moment a utilizat resurse publice în interesul său propriu, al familiei sale și al unor apropiați.

Sub acoperirea unei ”delegații”, Anca Dragu a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni pentru a avea facilități la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanță în Franța.

Într-o reacție pentru G4Media, Anca Dragu a invocat faptul că accesul la aceste facilități a avut loc ”la recomandarea serviciilor de securitate”, ea fiind, atunci, numărul 2 în Statul Român.

Documentul obținut de G4Media arată că, la data de 23 iulie, cu două zile înainte de deplasare, Direcția Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informându-l asupra faptului că, între 25 iulie și 1 august, ”o delegație condusă de către doamna Anca Dana Dragu, președintele Senatului României (…) va efectua o deplasare în Franța”.

În adresă se solicita accesul membrilor delegației, precum și al unor reprezentanți ai Senatului de la Serviciul Protocol și Pașapoarte, la Salonul Prezidențial Corp C din Aeroportul Otopeni și se cerea sprijinul ”în facilitarea formalităților de îmbarcare și trecere a frontierei” pentru cei șase membri ai delegației, în frunte cu Anca Dragu. Conform indicativelor aeronavelor, a fost vorba de curse Ryanair (low cost) pe traseul București-Marsilia și retur.

Spre finalul adresei au fost indicate numele a trei angajați ai Senatului care urmau să conducă/întâmpine delegația la Aeroport, precum și o listă cu numerele de înmatriculare de la cinci autoturisme, patru cu indicativele SEN sau SNT, care să îi transporte pe delegați la plecare/sosire.

Verificările G4Media au arătat că din ”delegație” au mai făcut parte soțul (politician USR în județul Constanța), fiica și fiul minor al Ancăi Dragu, un coleg de facultate al fiicei și o prietenă de familie.

CITEŞTE ŞI: Anca Dragu (USR PLUS) declară că cel mai performant guvern a fost cabinetul condus de Adrian Năstase (PSD)

Dragu a confirmat pentru G4Media că deplasarea în Franța a avut caracter privat – de altfel, cu șase zile înainte de plecare, își delegase atribuțiile, pentru perioada 25 iulie-1 august, către vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu – dar a precizat, în mod repetat, că accesul la resursele instituției și la facilitățile de îmbarcare au avut loc ”la recomandarea serviciilor de securitate, în calitate de președinte al Senatului”.

Senatorul Dragu care, între timp, a fost schimbat din funcția de președinte al instituției, a adăugat că, anterior, a refuzat să aplice alte recomandări ale Serviciului de Protecție și Pază – coloană oficială, pază noaptea la domiciliu – dar, în ciuda insistențelor, nu a reușit să explice convingător de ce a ales să pună în practică recomandarea referitoare la accesul preferențial la Salonul Prezidențial, facilitățile de îmbarcare și resursele umane și logistice ale Senatului.

Ea a declarat doar că resursele utilizate pentru deplasarea din iulie-august au fost de ”altă magnitudine” față de cele pe care le presupun coloana oficială și protecția domiciliului, fără a dori, însă, să intre în detalii asupra a ceea ce înseamnă acest lucru.

”Nu am încălcat nici o regulă, nu am folosit resurse publice în mod abuziv”
Senator USR, Anca Dragu

Dragu a insistat asupra faptului că procedura a fost una normală pentru calitatea pe care o îndeplinea la acel moment – numărul 2 în Stat – și că publicarea acestui articol reprezintă un atac la adresa familiei sale care ”va fi terfelită înainte de Crăciun”.

De precizat că, pentru amatori alții decât demnitari, există posibilitatea închirierii, contra unui tarif de 900 de lei, a salonului oficial de genul celui utilizat de delegația familiei Dragu în iulie-august 2021.

sursa: G4Media.ro

CITEŞTE ŞI: Proiectul de buget pentru anul 2022 a fost aprobat

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri