AcasăACTUALGeorge Simion, circ în faţa Parchetului General. "Ce fac? Mă leg singur?...

George Simion, circ în faţa Parchetului General. „Ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele” (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

George Simion, liderul AUR, a fost astăzi protagonistul unui nou moment penibil. Acesta a mers la sediul Parchetului General şi solicită să fie audiat de către procurorul de caz, în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă.

Acesta a transmis live pe pagina sa de Facebook din interiorul clădirii Parchetului şi a adus cu el o pereche de cătuşe şi s-a întrebat „ ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele”. Acesta a ameninţat că, dacă nu este audiat, va intra în greva foamei.

„Statul român lucrează doar marţea şi joia. Ce fac mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele? Cooperez cu voi. Mi-am adus singur cătuşele. Vreţi şi bici? Hai, domnule procuror ştiu că vizionezi live. Coboară! Cheamă-ne! Miercuri procurorul spunea că eu sunt un infractor şi pe mine nu m-a citat. Au luat telefoanele colegilor mei, au luat telefonul meu. Telefonul meu este la domnul procuror în birou! Ştiu că vă uitaţi la acest live, probabil chiar de pe telefonul meu. Haideţi jos, domnule procuror! Nu mai am acces la propriul telefon! O bătaie de joc, asta fac domnii procurori. Este ora 13.00 şi nu ne primeşte nimeni. Dacă tu ai anunţat că eu sunt infractor, că am constituit un grup infracţional organizat şi când colo domnule procuror nu vrei să mă audiezi, nu vrei să îmi dai telefonul înapoi. Dă-ne înapoi telefoanele, al meu, al colegilor mei. Azi nu e? Procurorul nu e azi să audieze. Nu mai vor deodată. Au vrut doar miercuri, ca să răspândească că suntem infractori, că suntem penali. Mie nu mi-au dat citaţie, nu mi-au trimis nici măcar o hârtie. (…) Dacă nu mă primeşte nimeni o să intru în greva foamei. Stau aici dacă trebuie. Intru în greva foamei dacă nu mă primeşte nimeni”, a afirmat Geoge Simion, într-o transmisie live pe pagina sa de Facebook.

Simion nu a fost citat în dosar

Reprezentanţii Parchetului General au precizat că „în cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”.

Parchetul General a precizat că Simion nu a fost citat în dosarul privind falsificarea unor semnături din listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă.

„Având în vedere afirmaţiile făcute în spaţiul public de către liderul unei formaţiuni politice referitoare la citarea acestuia, în cursul zilei de astăzi, 7 iunie 2024, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), precum şi solicitările mass-media referitoare la acest aspect, Biroul de informare şi relaţii publice este împuternicit să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:  În cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”, arată comunicatul de presă al PÎCCJ.
Preşedintele AUR George Simion este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă a fost audiat  la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că „vor să scoată AUR din listele electorale”.
Ulterior, candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă, plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului General pentru uz de fals şi fals în declaraţii, a afirmat, miercuri seară, că nu a ştiut că semnăturile pe care le-a depus pentru susţinerea candidaturii erau false.
- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri