AcasăPOLITICĂGigel Sorinel Ştirbu a votat pentru liste comune cu PSD la europarlamentare,...

Gigel Sorinel Ştirbu a votat pentru liste comune cu PSD la europarlamentare, deşi declarase că se va opune alianței cu social-democraţii

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Liderii PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD la europarlamentare sunt Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartău, Florin Câțu și Cristian Buican. După cum se poate observa, de pe listă lipseşte numele lui Gigel Sorinel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, cel care la cea mai recentă conferinţă de presă declara: „Indiferent cine va propune și cine va recomanda, eu voi vota împotriva alianței PSD-PNL!”

Biroul Politic Naţional al PNL a votat, miercuri, în favoarea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi pentru liste comune cu PSD la alegerile pentru Legislativul european, potrivit unor surse liberale.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu prezintă posibilul calendar pentru alegeri: 1-15, 8-22 sau sfârşitul lunii septembrie pentru prezidenţiale. 8-22 ar fi cea mai potrivită. 8 decembrie pentru alegerile parlamentare

Conform surselor citate de g4media.ro, decizia a fost luată cu 58 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri. Cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD la europarlamentare sunt Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartău, Florin Câțu și Cristian Buican.

Aşadar, preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, s-a numărat printre liberalii care au votat pentru liste comune cu PSD. Votul şefului liberalilor din Olt surprinde cu atât mai mult cu cât, ori de câte ori a avut ocazia şi chiar în cadrul celei mai recente conferinţe de presă pe care a susţinut-o, s-a declarat împotriva unei alianţe de vreun cu social-democraţii.

„Leu” acasă, „pisică” la Bucureşti

Deşi atunci când ajunge la Bucureşti se supune şi votează umil orice propunere a conducerii PNL, fie şi una care vizează continuarea alianţei cu PSD, la conferinţele de presă din judeţ Gigel Sorinel Ştirbu se dă viteaz şi înfierează orice apropiere de social democraţi.

„Interesul PSD, în acest moment, este stăpânirea României, pe următorii 10 ani. Acum, fiecare are opțiunea sa electorală… Pentru acest lucru au murit oameni în 1989, ca noi să avem mai multe variante, dintre care să alegem cea mai bună variantă. Dar, în acest moment, prin tot ceea ce face, PSD și reprezentanții săi la nivel central și local nu face decât să împingă PNL în opoziție.

Știți destul de bine că, atunci când PNL a făcut o alianță cu PSD, eu am înghițit, de fiecare dată, acei ghimpi… Și ca mine sunt foarte mulți în PNL, la nivel național. Dar am făcut-o pentru că, la un moment dat, România avea nevoie de stabilitate. PSD de azi este același PSD de când a luat ființă de la tătucul său Ion Iliescu. Și-a schimbat doar figurile cu care iese în față, metehnele sunt aceleași. Dacă se va supune la vot continuarea acestei alianțe, pentru că în PNL așa se procedează, eu voi avea un singur vot: împotrivă! Indiferent cine va propune și cine va recomanda, eu voi vota împotriva alianței PSD-PNL!”, declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă recente.

VEZI ŞI: LIVE VIDEO | Ciolacu şi Ciucă au anunţat oficial comasarea alegerilor locale şi europarlamentare

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri