AcasăACTUALGrevă japoneză în spitalele din țară. Care este motivul

Grevă japoneză în spitalele din țară. Care este motivul

spot_img
spot_img
- Advertisement -

În spitalele din întreaga țară este grevă japoneză, miercuri, potrivit anunțului  Federației SANITAS. Protestul va continua, joi cu pichetarea sediului Guvernului,  nemulțumirile fiind legate de faptul că majorările salariale nu se vor acorda pentru toți angajații din sănătate.

Luni, liderii de sindicat s-au întâlnit cu ministrul sănătății Alexandru Rafila, ministrul muncii Marius-Constantin Budăi și Mircea Abrudean – șeful cancelariei prim-ministrului, aceasta fiind prima discuție pe tema legii salarizării.

Întâlnirea a avut loc după adoptarea ordonanței ”trenuleț” care a prevăzut acordarea unei majorări salariale doar pentru anumite categorii de salariați și doar cu un sfert din diferența salariului de bază pe anul 2022 față de salariul de bază actual.

Federația SANITAS a cerut salarii de bază pentru toți salariații din sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022. Guvernul a cerut un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.

Consiliul Național al Federației SANITAS, întrunit în sesiune extraordinară a analizat situația creată și a decis declanșarea grevei japoneze. Astfel, angajații care sunt membri de sindicat vor purta banderole albe pe termen nelimitat. Miercuri au loc întâlniri la nivelul prefecturilor, iar joi sindicaliștii vor picheta sediul Guvernului.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri