AcasăECONOMIEGuvern: Salariu minim de 3.000 lei, de la 1 ianuarie 2023, din...

Guvern: Salariu minim de 3.000 lei, de la 1 ianuarie 2023, din care 200 lei scutiţi de impozit

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Guvernul a anunțat joi că a căzut de acord cu patronatele și sindicatele în privința majorării salariului minim brut garantat în plată, de la 1 ianuarie 2023.

Potrivit Executivului, de la începutul anului viitor salariul minim brut va fi 3.000 de lei, din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări.

CITEŞTE ŞI: Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei. Oraşele cu cele mai mari salarii în domeniu

“Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări”, a transmis joi Guvernul.

Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei, tot de la 1 ianuarie 2023.

”Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit PRESShub.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri