AcasăACTUALGuvernul a aprobat formularul digital de intrare în România pentru pasageri. De...

Guvernul a aprobat formularul digital de intrare în România pentru pasageri. De unde poate fi descărcat

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern se va aproba Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului digital de intrare în România pentru pasageri, dezvoltat de STS, şi care trebuie completat de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale.

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră. 18 state din UE folosesc acest formular introdus după apariţia tulpinii Omicron a noului coronavirus, notează news.ro.

”Astăzi vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de OUG, pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri”, a spus premierul, în debutul şedinţei de la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă a afirmat că cetăţenii trebuie să completeze aceste formular care se foloseşte deja în 18 state din Uniunea Europeană.

”Noua tulpină SARS-COv 2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente, în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă”, a afirmat prim-ministrul arătând că formularul este necesar pentru protecţia sănătăţii noastre şi a celor din jurul nostru.

”Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-COv 2. Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de STS, şi trebuie completat de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale.

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră, a mai spus Ciucă.

CITEŞTE ŞI: Cine este noul subprefect de Olt susţinut de PSD

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri