AcasăECONOMIEH&M și un reciclator înfiinţează o companie care va vinde haine second-hand

H&M și un reciclator înfiinţează o companie care va vinde haine second-hand

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Compania de gestionare a deșeurilor Remondis și lanțul suedez de fashion H&M au anunțat miercuri înființarea unei societăți mixte pentru reciclarea hainelor și stimularea sustenabilităţii.

Potrivit agenţie germane de presă dpa, societatea mixtă Looper Textile va colecta, sorta și vinde articole textile uzate, a declarat directorul executiv al acesteia, Emily Bolon.

CITEŞTE ŞI: Au fost stabilite reguli noi pentru exmatricularea elevilor. Statutul, în consultare publică

În prezent, în Uniunea Europeană, 60% din textilele aruncate ajung direct la gunoi și doar 40% sunt reciclate, a spus ea. Bolon a declarat că societatea își propune să stimuleze economia circulară și va utiliza o nouă tehnologie de sortare.

Ecologiștii nu sunt impresionați

H&M este o companie de „fast-fashion” care consumă resurse importante cu modelul de afaceri al hainelor care circulă rapid, a declarat Viola Wohlgemuth de la Greenpeace.

„În esența sa, societatea mixtă nu este vorba despre sustenabilitate, ci despre asigurarea unor țesături textile din ce în ce mai valoroase  fluxuri de textile valoroase”, a spus ea.

Wohlgemuth a citat strategia UE pentru promovarea utilizării fibrelor reciclate, crescând astfel cererea și creșterea a profiturilor pentru H&M și Remondis.

Textilele ar trebui în schimb să fie produse astfel încât să poată fi reciclate cu tehnologia existentă și să nu fie arse în instalații de incinerare a deșeurilor sau exportate ca deșeuri, așa cum a fost cazul până acum, a adăugat ea.

„Pentru aceasta, H&M și întreaga industrie fast-fashion trebuie să se schimbe urgent”, a spus activista.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri