AcasăACTUALÎncă două restaurante din zona centrală a Slatinei, închise după un control...

Încă două restaurante din zona centrală a Slatinei, închise după un control al OPC. Ce neregului au fost găsite (FOTO&VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Inspectorii OPC au dispus închiderea temporară a încă două restaurante din zona Esplanada Slatina, după ce trei au fost deja închise temporar din cauza neregulilor.

Potrivit preşedintelui ANPC Horia Constantinescu, la unul dintre cele două restaurante din Slatina s-a constatat că nu deține autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică eliberată de Primăria municipiului Slatina.

Totodată,au fost găsite la comercializare produse alimentare neconforme, în sensul că nu erau însoțite de elemente de identificare și caracterizare.

Au fost găsite produse alimentare la care s-a schimbat starea termică fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens.

De asemenea, inspectorii OPC au găsit frigidere și blaturi depozitare, ustensile neigienizate și cu urme de rugină, paviment distrus în unele locuri, coșuri fără pedală.

Mai mult, nu există grafic schimb ulei, tavanul bucătăriei nu este curățat şi în toate meniurile nu se menționează faptul că produsul provine din produs congelat.

Mai mult, s-a constatat folosirea de castroane și ligheanul din plastic, folosirea produsului „Gran cucina” în loc de smântână şi că nu există grafic schimb ulei, iar lada frigorifică avea gheață în exces.

„S-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 18000 lei, 2 avertismente și s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor”, a transmis Constantinescu.

Practici comerciale incorecte, la celălalt restaurant

La celălalt restaurant, s-au aplicat sancţiuni pentru produse fără elemente de caracterizare și identificare, fără păstrarea produselor la temperatura recomandată de producător, produse cu stare termica modificată, măsură de la bar neomologata, cântar ce îl foloseau la bucătărie neomologat, agregate frigorifice neigienizate, gresie spartă lavabila exfoliata, în bucătărie, neigienizată.

De asemenea, s-au constatat practici comerciale incorecte.

„Operatorul a fost sancționat cu amenda în valoare totala de 10.000 lei și 3 avertismente. Se OD produse în valoare totala de 1.039 lei, urmând ca operatorul să prezinte un act în acest sens de la o firma autorizata. Se oprește temporar prestarea serviciului pana remedierea deficienţelor”, a adăugat preşedintele ANPC.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri