AcasăACTUALÎncă o categorie de sindicalişti ameninţă cu proteste

Încă o categorie de sindicalişti ameninţă cu proteste

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

După ce angajaţii din educaţie au demarat săptămâna trecută o grevă generală, astăzi, o nouă categorie de sindicalişti ameninţă cu proteste. Este vorba despre Uniunea Națională a sindicatelor TESA din Sănătate, care a anunțat declanșarea unor acțiuni de protest acuzând „discriminarea salarială”.

„UNIUNEA TESA, organizație sindicală reprezentativă pe grup de unități la nivel național, va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care DISCRIMINAREA SALARIALĀ , care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării.

De asemenea Uniunea TESA se va solidariza cu acțiunile de protest ale celorlalte federații sindicale din sănătate care susțin eliminarea discriminării personalului TESA, personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști) și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățite de actuala lege a salarizării”, au transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora revendicările Uniunii TESA sunt susținute şi de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, precum și de CESI-Confederația Europeana a Sindicatelor Independente. Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susținere a revendicărilor UNIUNII TESA atât ministrului Marius Budăi cât si ministrului Alexandru Rafila.

„Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării, o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor. Uniunea TESA este solidară cu greva din educație și considerăm revendicările colegilor sindicaliști ca fiind perfect justificate. Promisiunile guvernaților de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educația drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârșit în fapte”, au mai spus sindicaliştii.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri