AcasăUncategorizedÎngrijirea dentară a animalelor de companie în clinica din Suceava

Îngrijirea dentară a animalelor de companie în clinica din Suceava

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Periajul regulat al dinților este fundamental pentru sănătatea orală a oamenilor. Însă la câini, atât timp cât respirația nu este deranjantă și dinții sau gingiile lor nu sunt vizibil deteriorate, igiena orală a acestora nu este o preocupare frecventă pentru proprietari. Este acest lucru justificat?

De ce este importantă igiena orală şi la animalele de companie?

Anumite rase de câini, în special cele de dimensiuni mici, au o predispoziție naturală de a avea placă dentară și tartru care se depun pe smalțul dinților și se strecoară între dinte și gingie. Acest fenomen, care se numește „boală parodontală”, provoacă respirație urât mirositoare, slăbirea dinților și infecții.

Unii câini își pot pierde aproape toți dinții dacă igiena orală nu este menținută în mod regulat. Mirosurile legate de tartru și infecțiile nu sunt plăcute pentru câine sau pentru cei din jur. Problemele dentare sunt întotdeauna însoțite de durere, chiar dacă patrupedul nu le exprimă. Rasele în principal vizate sunt: ​​pudelii, yorkshires, bichonii, shih-tzus, dar întreținerea regulată a gurii este recomandată pentru toate rasele.

Cum se poate menține igiena orala la câine?

Ca și în cazul oamenilor, sănătatea bucală vine din spălarea dinților în mod regulat. Dacă patrupedul a fost obișnuit de la o vârstă fragedă, va fi mai ușor. Dinții vor trebui spălați cu pastă de dinți potrivită pentru câini, o dată sau de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, spălatul dinților poate deveni o sursă de stres atât pentru stăpân, cât și pentru câine, mai ales dacă patrupedul nu a fost obișnuit cu această operaţiune de la o vârstă fragedă.

Dacă în ciuda tuturor măsurilor, tartrul este tot acolo, ce trebuie făcut?

Când cantitatea de tartru este prea importantă, indepărtarea poate fi efectuată în cabinet veterinar Suceava. Scalarea se efectuează cu un dispozitiv cu ultrasunete. Această operație necesită o imobilitate absolută a câinelui pentru o lungă perioadă de timp – se poate face numai sub anestezie generală. Este, de asemenea, momentul, dacă este necesar, ca medicul să extragă dinții slăbiți sau deteriorați, deci dureroși, și, eventual, de a practica cusături pentru a ajuta gingiile să se vindece.

Nu există o vârstă definită pentru efectuarea îngrijirii dentare. La câinii de rase mici, tartrul poate apărea foarte devreme (înainte de vârsta de 6 luni). Unii câini au deja placa dentară pe dinții de lapte. Va trebui efectuat un detartraj de la vârsta de 2 sau 3 ani, în timp ce alții vor primi primul ajutor în jurul vârstei de 7 sau 8 ani, uneori chiar mai târziu.

Adevărat / Fals: Scalarea poate cauza căderea dinților?

Fals: o curăţare atentă şi completă efectuată în clinica veterinară Suceava nu va duce la căderea dinţilor. Dimpotrivă, constituie o prevenire împotriva oricărei probleme dentare. Dacă dinții trebuie îndepărtați în timpul scalării, acest lucru se datorează faptului că tratamentul a fost implementat prea târziu.

O examinare profesională și o estimare corectă a stării de sănătate bucală este cea mai sigură cale de a preveni bolile stomatologice.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri