AcasăACTUALInspectorii RAR au descoperit zeci de maşini cu pericol iminent de accident,...

Inspectorii RAR au descoperit zeci de maşini cu pericol iminent de accident, pe drumurile din judeţul Olt

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Peste 60% dintre autoturismele verificate de inspectorii RAR, în judeţul Olt, în primele şase luni ale anului, prezentau probleme tehnice sau legate de acte.

Potrivit unui comunicat remis de RAR, în județul Olt au fost verificate, în această perioadă, 1.070 de vehicule.

Dintre acestea, 61,87% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 46 (4,3%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,83% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 2,43% aveau probleme legate de identificare și 1,96% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 84 de amenzi contravenționale și au fost retrase 372 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, transmite RAR.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri