AcasăPOLITICĂInteligenţa Artificală nu există, la Guvern. Răspunsurile lui ION, preînregistrate, iar discuţia...

Inteligenţa Artificală nu există, la Guvern. Răspunsurile lui ION, preînregistrate, iar discuţia cu Ciucă regizată

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Robotul ION, bazat pe Inteligența Artificială (AI) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă din ședința de Guvern din 1 martie a fost regizat, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei care coordonează acest proiect, într-un interviu cu Dragoș Stanca.

La întrebarea adresată de către moderator dacă ION există sau e doar o idee de proiect, în acest moment, răspunsul a fost că „Nu există, încă”.

Cu accent pe „încă”, a relatat Dragoș Stanca.

Dar cei implicați ne promit că lansarea lui e „o chestiune de luni, nu de ani”, susține Nicu Sebe. La discuția au participat și ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, care susține proiectul la nivel instituțional, și doi membri ai echipei lui Nicu Sebe.
Vocea, a unui actor, nu „a mii de români”

La întrebarea dacă dialogul cu ION purtat de premierul Ciucă a fost real sau doar o „scenetă”, răspunsul celor care au organizat-o este că da, a fost regizat.

„Acest lucru a fost, de altfel, relativ evident – pentru cine a sesizat că primul ministru a formulat diferit decât a redat ION în oglinda-simbol a campaniei de lansare.

La întrebarea dacă vocea a fost – conform anunțului inițial – obținută prin „sintetizarea vocilor a mii de români” sau un actor, răspunsul e că această voce simbolică, obținută din combinarea timbrului vocal al mai multor cetățeni, va urma”, a rezumat Dragoș Stanca, dialogul cu Sebastian Burduja și echipa proiectului.

explicaţii mai ample, pe PRESShub

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri