AcasăPOLITICĂInvestigaţie Recorder: Un primar PNL, aflat în cârdăşie cu şefii partidului, şi-a...

Investigaţie Recorder: Un primar PNL, aflat în cârdăşie cu şefii partidului, şi-a cumpărat prin interpuşi un castel în Franţa

spot_img
spot_img
- Advertisement -

O investigaţie a jurnaliştilor Recorder merge pe urmele banilor primarului din Sinaia, Vlad Oprea (PNL), care a ajuns să cumpere prin interpuşi un castel într-o localitate din Franţa. Edilul a început să aducă acolo muncitori din România pentru transformarea castelului într-un hotel-restaurant cu o investiţie ce depăşeşte două milioane de euro. De unde vin banii?

„În urmă cu un an, am pornit pe urmele unei astfel de povești, după ce un ziar regional din Franța a scris despre un grup de investitori români care a cumpărat un castel din Hexagon pentru a-l transforma în hotel de lux. Deși vorbeau de un grup de români, francezii menționau un singur nume – Benjamin Gont – după toate aparențele, o persoană aflată în rolul de paravan.

Am mers în Franța să aflăm povestea castelului cumpărat de misterioșii investitori români și ne-am întors în țară pentru a lua urma banilor. Am descoperit o grupare creată și protejată de oameni politici girați de la vârful coaliției de guvernare. O grupare care a pus stăpânire pe cea mai cunoscută stațiune turistică a țării, transformând-o într-o sursă de îmbogățire”, notează Recorder.

Această poveste nu este, însă, doar despre averi care nu pot fi justificate. Este mai ales despre setea de parvenire a unor oameni care ocupă funcții publice. Despre o aristocrație de carton, care nu mai poate concepe să împartă puterea și să respire același aer cu muritorii de rând.

Un castel din Franța, un palat de o mie de metri pătrați ridicat în mijlocul unei rezervații de arhitectură, o stradă construită pentru un singur om, licitații trucate, onomastici serbate în vile de protocol ale statului, sub paza militarilor SPP.

Toate într-o singură poveste:

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri