AcasăACTUALJandarmeriţă de la Brigada Specială prinsă cu droguri în geantă la un...

Jandarmeriţă de la Brigada Specială prinsă cu droguri în geantă la un control de rutină

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un nou scandal zguduie Ministerul Afacerilor Interne. Fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Andreea Cătălina Bumbac, a fost prinsă cu droguri în geantă.

Incidentul a avut loc duminică, 19 noiembrie. Totul s-a întâmplat în cadrul acțiunii Blocada, organizată la nivel național, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, organizată din ordinul conducerii MAI. Jandarmerița se afla într-un taxi. Conform unor informații, femeia avea supra ei mai multe pliculețe cu praf alb și o hârtie făcută sul, care ar fi fost folosită la prizarea substanțelor interzise, conform unor informații citate de Gândul.

Jandarmeria Română a confirmat incidentul care o vizează pe Andreea Cătălina Bumbac și a transmis că va colabora cu autoritățile, în acest caz.

”Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor. Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate. Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare”, a transmisi Jandarmeria Română.

Jandarmeriță cercetată disciplinar

Marți, Jandarmeria Română a transmis că instituția verifică raporturile de muncă ale jandarmeriței pentru a vedea dacă existau indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este în concordanță cu statutul său.

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public legate de femeia jandarm prinsă având asupra sa substanțe interzise la deținere, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile. La acest moment, ofițerul beneficiează de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității. În prezent cazul este preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor.

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare. Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situație, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății.

De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri.

Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate. Este esențial, totodată, să se respecte confidențialitatea și drepturile individuale ale persoanei implicate și dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până la dovedirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, a transmis Jandarmeria.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri