AcasăPOLITICĂJudecătoria Slatina a respins candidatul susţinut de AUR la o primărie din...

Judecătoria Slatina a respins candidatul susţinut de AUR la o primărie din Olt pentru că era condamnat penal pentru trafic cu ţigări

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Judecătoria Slatina a decis, luni, să respingă candidatura lui Ionuţ Bogdan Iagăru la Primăria Valea Mare, din cauza că este condamnat cu suspendare într-un dosar privind traficul de ţigări. El era candidat independent la funcţia de primar, susţinut de partidul AUR.

Magistraţii Judecătoriei Slatina au admis contestaţia depusă de Partidul Social Democrat (PSD).

Totodată, Ionuţ Bogdan Iagăru candidează şi la Consiliul Local Valea Mare, figurând pe locul doi pe lista Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

„(…) instanţa reţine că prin Hotărârea nr. 5/27.04.2024 Biroul Electora de Circumscripţie nr. 100 Valea Mare a admis candidatura candidatului independent Iagăru Ionuţ Bogdan la funcţia de primar al comunei Valea Mare; însă, din verificările efectuate, reiese faptul că acesta este înscris în cazierul judiciar cu mai multe fapte penale, pentru care a solicitat reabilitarea judecătorească, pe rolul Tribunlaului Olt fiind înregistrat dosarul nr. 2955/311/2024, cu terme 21.05.2024, având ca obiect „reabilitare judecătorească”.

Or, în această situaţie, instanţa constată că numitul Iagăru Ionuţ Bogdan se află evident în situaţia prevăzută de art. 6 alin. 2 lit. c din Legea nr. 115/2015 teza finală, la data depunerii candidaturii având o condamnare  definitivă şi nu a intervenit reabilitarea”, se reţine în hotărârea Judecătoriei Slatina.

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă, putând fi contestată în 24 de ore.

Candidatul susţinut de AUR, liderul unei reţele de trafic de ţigări

Procurorii DIICOT spuneau în 2015 că Ionuţ Bogdan Iagăru, în vârstă de 39 de ani, este liderul unei grupări de trafic de ţigări ce proveneau din Republica Moldova şi din Ucraina.

Procurorii DIICOT-BT Olt, sprijiniţi de poliţiştii SCCO Olt, au desfăşurat, la acea dată, mai multe percheziţii în Slatina şi în comuna Valea Mare, locuinţele actualului candidat AUR şi a tatălui acestuia fiind verificate. În Slatina, procurorii şi poliţiştii au percheziţionat şi două standuri din Bazarul „Millenium”, din zona Crişan.

În urma percheziţiilor, atât în bazar cât şi la domiciliile suspecţilor, a fost găsită o cantitate de ţigări de contrabandă marca „Marble”.

Ionuţ Bogdan Iagăru nu era la prima abatere, fiind un contrabandist cu „state vechi”. În iunie 2010, el a fost prins de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Economice, din cadrul IPJ Olt, pe raza oraşului Potcoava, în timp ce conducea un autoturism în care transporta 32.950 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 104.350 lei. Ţigările proveneau tot din Republica Moldova şi din Ucraina. Cu aceeaşi ocazie, dar în Valea Mare, poliţiştii au oprit un alt autoturism cu ţigări de contrabandă, condus de tatăl lui Iagăru, Marin Iagăru, de 60 de ani.

În urma acestui eveniment, Ionuţ Bogdan Iagăru a fost condamnat, în iulie 2012, de magistraţii Tribunalului Olt, la trei ani de închisoare cu suspendare. Ulterior, în luna mai 2013, Curtea de Apel Craiova i-a redus pedeapsa la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ca, în aprilie 2014, sentinţa să rămână definitivă prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Familia Iagăru este cunoscută pentru contrabanda cu ţigări. În mai 2011, tatăl şi unchiul lui Ionuţ Bogdan Iagăru, Marin Iagăru şi Ion Iagăru, au fost reţinuţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Olt, după ce la locuinţele lor au fost găsite ţigarete de contrabandă. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că aceştia au achiziţionat ţigarete de contrabandă, fără plata taxelor vamale, pe care le-au depozitat la domiciliile lor, de unde, ulterior, le-au comercializat, pe raza municipiului Slatina, la diverse persoane fizice şi juridice.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri