AcasăPOLITICĂLa al patrulea Congres, Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale

La al patrulea Congres, Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Dan Barna a declarat, după ce a fost ales prezidenţiabilul USR în Congres, că partidul a mai făcut un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în anul 2020. El a precizat că acesta e rezultatul eforturilor formaţiunii din ultimii doi ani.

„Am mai făcut un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020. În cadrul mecanismelor statutare ale USR au avut azi alegerile pentru nominalizarea candidatului USR la alegerile prezidenţiale. Am fost patru colegi în cursă. În urma rezultatele, USR m-a mandatat pe mine, am fost votat de către delegaţii de Congres să reprezint acest partid şi vom vedea care va fi rezultatul şi în urma discuţiilor în Alianţă pentru poziţia de candidat la Preşedinţia României.

E un rezultat care cumva confirmă eforturile de doi ani de când conduc acest partid de a ne dezvolta, de a creşte, ceea ce România are atât de multă nevoie, un partid nou, un partid proaspăt care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă la Congresul USR.

Întrebat de ce nu avem deja un anunţ al prezidenţiabilului Alianţei, liderul USR a precizat că au fost respectate mecanismele statutare ale celor două partide, iar în două săptămâni va fi făcut anunţul legat de candidatul la prezidenţiale al USR-PLUS.

„E exact acelaşi mecanism pe care l-am folosit cu succes şi la europarlamentare. Şi acolo cele două partide şi-au ales candidaţii pe mecanisme proprii. Ne-am întâlnit, am stabilit o ordine pe listă şi am obţinut rezultatul acela care ne dă foarte mare încredere şi care ne arată că România vrea aer proaspăt şi credibilitate în politică.

Suntem în aceeaşi situaţie. Cele două partide îşi respectă mecanismele statutare şi modalităţile de desemnare a candidaţilor. Probabil în două săptămâni vom avea şi o decizie în Alianţă asupra candidatului comun USR-PLUS. Cu certitudine Alianţa va avea un candidat unic la Preşedinţia României”, a explicat Dan Barna.

Chestionat despre o fuziune USR-PLUS până la prezidenţiale, Barna a răspuns: „Sunt etape de parcurs. În momentul de faţă nu discutăm despre o fuziune pe termen scurt”.

Referitor la o posibilă paritate a Alianţei cu privire la numărul locurilor la alegerile locale, liderul USR a spus că momentan este discutată formula optimă.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, avem în momentul de faţă o formulă asupra căreia în mare măsură suntem de acord. În momentul în care vom semna Alianţa, vom comunica public. La parlamentare analizăm variante pentru a avea un principiu de echitate funcţională între cele două partide. Eu nu exclud nimic (întrebat dacă exclude paritatea – n.r.)”, a conchis Dan Barna.

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formaţiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate.

Mihai Goţiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi, iar Dragoş Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Şi candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în acelaşi interval, tot prin vot electronic.

Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri