AcasăEDUCAŢIELa ce îmi folosește matematica în viața de zi cu zi. Un...

La ce îmi folosește matematica în viața de zi cu zi. Un răspuns ușor de înțeles

spot_img
spot_img
- Advertisement -

La ce îmi folosește matematica în viața de zi cu zi, aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mai multe generații de elevi în timpul și, mai ales, după terminarea școlii. Cristian Hatu, președinte al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale, oferă mai multe exemple concrete când matematica are o utilitate dincolo de formulele complicate pe care trebuie să le învățăm la școală.

Condiția principală este, însă, ca matematica să fie predată în așa fel încât să fie implicat și elevul. Dacă totul se rezumă la învățatul pe de rost, efectul benefic dispare.

„Ce faci tu când îți arată profesorul o noțiune nouă, o funcție nouă și tu nu înțelegi care este utilitatea ei? La ce îți folosești chestiunea respectivă? Funcția exponențială, o derivată sau integrală?

O înveți pe din afară, zici că este o prostie acolo, că n-are nicio logică, dar o înveți doar ca să treci niște examene. Și astfel apare riscul că tu să te raportezi în felul acesta, în general, la regulile cu care te vei intersecta de-a lungul vieții. Ți se va părea că nu au nici o logică, cum ai pățit și în școală”, avertizează Cristian Hatu, într-un interviu acordat PRESShub.

continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri